2024. április 19., péntek

Új járművek a zombori egészségháznak

A város öt új Dacia típusú autót ajándékozott a Dr. Đorđe Lazić Egészségháznak. A járművek kulcsait Saša Todorović polgármester adta át dr. Úri Emese igazgatónőnek.

Az egészségház igazgatónője vette át a 4,5 millió értékű adományt (Fotó: Fekete J. József)

Az egészségház igazgatónője vette át a 4,5 millió értékű adományt (Fotó: Fekete J. József)

– Több mint 4,5 millió dinárt terveztünk a város költségvetésében erre a beruházásra, amivel a lakosság egészségügyi alapellátását kívánjuk támogatni. Ezzel még nincs vége a város és az egészségház kiváló együttműködésének. Megállapodtunk, hogy azokat az autókat, amelyeket eddig a város területén használt az egészségház, átengedi a falusi rendelőknek, és így beteljesülni látszik a mandátumunk kezdetén felvetett víziónk, hogy minden polgár azonos minőségű egészségügyi alapellátásban részesüljön, függetlenül, hogy a városban vagy valamelyik faluban él – hangsúlyozta Todorović.

Dr. Úri Emese megköszönvén a járműveket a városnak és a polgármesternek, kiemelte annak jelentőségét, hogy a szerény költségvetésből is sikerült biztosítani a közérdeket szolgáló beruházást.

– Példát mutattunk több, nálunk gazdagabb szerbiai városnak, hogy a tervezett eszközöket a közösség érdekében használjuk fel – mondta Úri.

A négy Dacia Sandero és az egy Dacia Logan közül két kocsit kap a házigondozó-szolgálat, egyet a laboratórium, egyet a közös szolgálat és egyet az igazgatóság.

Az igazgatónő azt is elmondta, hogy jelenleg a Goge peremvárosi településen keresnek egy olyan épületet, amelyet egészségügyi rendelővé alakíthatnak át, hogy ebben a városrészben is közvetlenül elérhetővé tegyék az egészségügyi alapellátást.