2024. április 20., szombat
OLIMPIKONI KEZDEMÉNYEZÉS

Alakuljon kajakklub Zomborban

Nagy Antónia olimpiai kajakozó és Saša Todorović, Zombor polgármestere arról tárgyalt, hogy kajakklubot kellene létrehozni a városban, illetve, hogy a város mivel járulhatna hozzá a gyerekek és fiatalkorúak sportolási lehetőségeihez a klubtevékenységen belül.

A megbeszélésre azon az ünnepi fogadáson került sor, amelyet a polgármester rendezett az olimpikon sportoló részére, aki a bezdáni Duna klubban kezdte és teljesítette ki karrierét, de immár edzői vizekre evezett, és klubot szeretne alakítani Zomborban.

Nagy Antónia elmondta, hogy sokéves tapasztalatát és munkáját a gyerekekkel folytatott munkában szeretné kamatoztatni, hogy fölélessze és ösztönözze bennük a versenyszellemet, kivonja őket az egészségtelen életmódból és a káros szenvedélyek közül.

Todorović polgármester ritka és fölkarolandó kezdeményezésnek nevezte a fölvetést.
– A sport mindennemű népszerűsítésére szükségünk van, a versengés ösztönzésére, mindenekelőtt a fiatalok, de a többi polgár között is. Klubjainkból hiányzik a tömegesség, ezért mindig igyekszem támogatni azokat, akik tudásukat és tapasztalatukat a gyakorlatba kívánják átfordítani – mondta Todorović, majd hozzátette, a Zombort övező csatornák és a város sportlétesítményei jó edzési lehetőséget biztosítanak a kajakozóknak, ezért igyekszik megfelelő támogatást teremteni számukra.

– Örömmel tölt el, amikor sikeres emberek, kiemelkedő sportolók visszatérnek városukba, és olyan kezdeményezéseket tesznek, amelyek bizonyítják, hogy Zombor olyan város, amelyben érdemes élni – nyilatkozta a polgármester.

A találkozó nem rekedt meg az udvariasság szintjén, hanem technikai kérdések is terítékre kerültek, például a klub regisztrálása, pályázati pénzek előteremtése és egyebek.