2024. április 24., szerda

Ma kezdődik a törökbecsei Nagyboldogasszony

Az idén jubilál a tízéves törökbecsei Nagyboldogasszony Napok rendezvénysorozat, így augusztus 27-e és 30-a között olyan fellépők állnak majd színpadra a Tisza-parton, akik a szervezők szerint a legnagyobb sikereket érték el az elmúlt évtizedben.

Ma délután fél hattól a szokásokhoz híven halászléfőzésben hirdetnek versenyt, de a tamburazenekarok közül is kiválasztják a legjobbakat. Este tízkor Zvonko Bogdan ad koncertet. Holnap 20.30-kor a Hari Mata Hari, 22.30-kor Severina lép színpadra. Szombaton 20 órakor a Sveti Gral, 21 órakor a Yu Grupa, 22.30-kor Bajaga, éjfélkor a Plavi Orkestar zenéje ébreszt majd nosztalgiát a hallgatóságban. Vasárnap 20.30-kor a magyarországi Edda, 22 órakor pedig Lepa Brena rajongói csápolhatnak kedvenceiknek.

A rendezvénysorozat keretében harmadik alkalommal szervezik meg a Tisza-parton a Nagyboldogasszony mezőgazdasági vásárt, amely péntek délutántól vasárnapig várja majd az érdeklődőket. A 17 órai megnyitó után szó esik majd a szerbiai kormány és az EU együttműködéséről és az Ipard–2016 program keretében elnyerhető támogatásokról is.