2024. április 25., csütörtök
LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

Egy lépésre a tizenötmillió eurótól

„Az év mérkőzése” – így nevezte Saša Ilić csapatkapitány a ma esti mérkőzést, amelyen a belgrádi Partizan a fehérorosz BATE Boriszovot fogadja a Bajnokok Ligája-selejtező rájátszásának visszavágóján. A fekete-fehérek az első mérkőzésen 1:0-s vereséget szenvedtek, így a visszavágón mindenképpen nyerniük kell, ha ott szeretnének lenni a BL csoportkörében.

„Az év mérkőzése áll előttünk. A BATE nem tartott erődemonstrációt egy héttel ezelőtt, s biztos vagyok benne, ha tizenegy emberrel fejezzük be a mérkőzést, akkor nem kapunk ki” – mondta Ilić. A Partizan két idegenbeli szereplés után a hétvégén Čačakon nyert a Szuperligában.

„A čačaki találkozóig nem tudtunk idegenben nyerni, ez most hétvégén egy nehéz vendégszereplés alkalmával sikerült. Hiszek abban, hogy a szurkolóknak nem kell külön meghívó. Ha megismétlődik a Steaua elleni hangulat, akkor én leszek a világ legboldogabb csapatkapitánya” – nyilatkozta Ilić. Az már biztos, hogy csakúgy mint a román együttes ellen, ezúttal is telt ház előtt lép pályára a Partizan, mivel minden jegy elkelt.

Előzetes számítások szerint, amennyiben a Partizan sikerrel veszi a ma esti akadályt, és bejut a BL csoportkörébe, mintegy 15 millió eurós bevételhez jutna, amit a pénzügyi stabilitás megteremtésére és a következő évekre vonatkozó tervek kidolgozására fordíthatna.

A találkozó, amelyet a norvég Svein Oddvar Moen vezet, 20.45-kor kezdődik.