2024. április 24., szerda

Táncpanoráma – nyolcadszor

A Zentán nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Táncpanorámán, melyet hétfőn a Fő téren szerveznek meg, Kirgizisztán, Chile és Oroszország nemzetközi hírű néptánccsoportjai mutatkoznak be. A csoportok ezekben a napokban a XIV. Interetno Fesztiválon vesznek részt Szabadkán, és örvendetes, hogy a Tisza-parti városban is fellépnek a külföldi vendégegyüttesek, mert ezáltal az itt élő multietnikus közösség is megismerheti más emberek, más országok kultúráját, szokásait és hagyományait, megteremtve ezzel a lehetőséget a kulturális párbeszédre az egymás mellett élő népek kultúrájának és történelmének kölcsönös előmozdítása érdekében. Ez a rendezvény sokarcú művelődési program, igazi értékeket képvisel, a hagyományokra épít, miközben új értékeket is teremt. A Rozetta Kézműves Társaság szervezésében kirakodóvásár nyílik, kézműves termékeikből válogathat mindenki kedve szerint.

Zenta is büszkélkedhet fiatal tehetségekkel. A zentai Thurzó Lajos Oktatási-Művelődési Központ Ispiláng gyermeknéptánccsoportja mutatkozik be a főprogram előtt, felkészítőjük Baji Endre. A Kőketánc énekes népi és néptáncvetélkedőn már több díjat érdemelt ki a tánccsoport. Őket követi a Stevan Sremac Helyismereti Alapítvány népi tánccsoportja, felkészítőjük Slađana Babin és Aleksandar Babin. A múlt évben Németországban egy folklórfesztiválon vendégszerepeltek és képviselték Zentát, majd Bulgáriában is bemutatkoztak.

Vasárnap a kísérőrendezvényen Csizmadia Anna népdalénekes és a budapesti Magony zenekar mutatkozik be 19 órától a Fő téren, a Zenepavilonban, előtte pedig a legkisebbeknek kedveskednek, a budapesti Kedvcsinálók gólyalábas műsorát tekinthetik meg.

Ezúton értesítjük a polgárokat, hogy hétfőn a rendezvény miatt 6.30-tól 23.30 óráig lezárják az utat a Főtér nyugati oldalán, azaz a városháza előtt, a Posta és a Fő utca között.