2024. április 25., csütörtök

Áthelyezték a közigazgatási hivatal vezetőjét

Mindössze három napirendi pont szerepelt a városi képviselő-testület ülésén, és két óra alatt meg is tárgyalták őket a helyi képviselők. Az előző ülés jegyzőkönyvére tett észrevételről, miszerint a képviselők nem kaptak választ az általuk föltett küldöttkérdésekre, Borislav Staničkov, a vkt elnöke nem nyitott vitát, a napirend bővítésére tett három javaslatot pedig leszavazta a testület.

Az ajándékot egyhangúlag fogadta el a testület (Fotó: Fekete J. József)

Az ajándékot egyhangúlag fogadta el a testület (Fotó: Fekete J. József)

A vkt gyorsított eljárásban módosította a város területén működő pedagógusoknak és oktatási intézményeknek adományozható Avram Mrazović-díj szabályzatát, azzal a céllal, hogy egyszerűsítse és lerövidítse az adminisztratív eljárást.

A város elfogadott egy ingatlanajándékot. A Crvenka helyi közösség az idén június végén azzal fordult a város vagyonjogi szolgálatához, hogy közvetítsen két kisebb mezőgazdasági parcella kisajátításában, hogy a Bánáti utcában összeköthessék a korridort. A parcellák tulajdonosa, Marko Jurić térítésmentesen átengedte a két ingatlant a városnak, amit a vkt egyhangúlag el is fogadott.

A választások és kinevezések elnevezésű napirendi pont keretében Vámoser Eszter megbízott városi vagyonjogi ügyész indítványára a testület Irina Burka Parčetićet, a közigazgatási hivatal eddigi vezetőjét egyéves mandátummal kinevezte megbízott vagyonjogi ügyészhelyettesnek. Több személycsere is történt a különböző bizottságokban, általában a tisztségről történt lemondás miatt.

A napirend bővítésére tett javaslatában Rajko Miranović (Bolji Sombor) a szemétdíjnak a sajtóban beharangozott növelésére tett kérelem elutasítását követelte, Varga Ferenc (DP) a génmódosított termékeket tiltó városi határozat végrehajtásáról kívánt tájékozódni, az ugyancsak demokrata párti Vladimir Kuzmanov szociális-gazdasági tanács létrehozására tett javaslatot, de a képviselők mindhármat leszavazták.