2024. április 19., péntek

Szent István-nap Magyarkanizsán

Magyarkanizsa önkormányzata 2015. augusztus 23-án a hagyományokhoz híven idén is megrendezi a Szent István-nap és Újkenyér-ünnep elnevezésű rendezvényt a város főterén.

Reggel kenyérszenteléssel egybekötött ünnepi szentmisét tartanak a katolikus templomban 8.30-tól, 9.45-től pedig a pravoszláv templomban. 9-től 18 óráig egymást követik a gyermekfoglalkozások a városháza előtti kis parkban, ahol fellép az Alma együttes, valamint Farkasházi Réka és a Tintanyúl. 14 órától művelődési műsor a községi művelődési egyesületek fellépésével, majd az Interetno Fesztiválról a kolumbiai és a paraguayi táncosok lépnek színpadra. 17 órától Radics Gigi-koncert, 18.30-tól ünnepélyes kenyérszegés, majd 20 órától Fenyő Miklós zenél a közönségnek. 22 órától tűzijáték.

Idén is megtartják a legszebb kenyér versenyét, ahol a résztvevők otthon készített kenyerekkel nevezhetnek be.

Aki szeretne részt venni, az a rendezvény napján, augusztus 23-án, a városháza előtt felállított, az ünnepi kenyereknek fenntartott faházban 9-től 13 óráig átadhatja az általa sütött kenyeret. Az adatlapon a következő adatokat kell föltüntetni: 1. A kenyeret sütő versenyző neve, illetve egyesület, civil szervezet, magánvállalkozás stb. esetében a szervezet vagy csoport neve. 2. Pontos elérhetőségek: lakhely, cím, telefonszám.

Minden versenyző köteles az eredményhirdetéskor megjelenni a színpadnál 18.50 órakor.

A műsor és a kísérőprogramok forgalomkorlátozást igényelnek a Fő utca teljes hosszán és a Városháza épülete előtt. A színpad felállítása, valamint a vásár és az ünnepi műsor biztonságos lebonyolítása érdekében augusztus 22-én (szombat) 17.00 órától teljes forgalmi tilalom lesz érvényben a város Fő utcáján, valamint a Városháza előtti szakaszon – augusztus 24-én (hétfő) 5 óráig. Az önkormányzat értesíti a polgárokat, hogy a migránsok már nem tartózkodnak a város központjában, a köztereket fertőtlenítették, így minden érdeklődőt várnak a hétvégi rendezvényre.