2024. április 23., kedd

Szabad férőhelyek a tanítóképzőben

Hétfőtől Nyári Egyetem Szabadkán, a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon

A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon még 16 férőhely várja a leendő elsőéves hallgatókat. A tanítói szakirányon az állami költségvetés terhére meghirdetett férőhelyek beteltek az első pályázati időszakban, az önköltséges kategóriában még 4 férőhely van. Az óvodapedagógusi szakirányon 4-en juthatnak be a költségvetés terhére és 1 hallgató az önköltséges kategóriában. A tandíj összege az önköltséges alapon beiratkozók számára az elmúlt évek során változatlan maradt, az idén is 50 ezer dinár. A jelentkezőket szeptember 1-jén 9 és 12 óra között várják.

Idén először szervezi meg Nyári Egyetemét a tanítóképző kar. Erre az augusztus 24-e és 28-a között megrendezésre kerülő akkreditált képzésre ma, augusztus 20-án jár le a jelentkezési határidő, de mint Lepeš Josip megbízott dékán megjegyezte, még hétfőn, az előadássorozat megkezdése előtt is fogadják az érdeklődőket. Az 5 napos képzésért pontokat kaphatnak a részt vevő pedagógusok. Az óvodapedagógusok, tanítók már szép számban jelentkeztek, a legnagyobb érdeklődés a hátrányos helyzetű gyerekek oktatási szintjének emelésével foglakozó programok iránt vannak.

A Nyári Egyetemmel kapcsolatos további információ a www.magister.uns.ac.rs/nyariegyetem címen érhető el.

Mint megtudtuk, a tanítóképző épületének földszinti részén, amelyet 2006-ban vett birtokba az intézmény, szükség volt különböző javítási munkákra, meszelésre, nyílászárók javítására. Erre 400 ezer dinárt kapott az intézmény a tartományi tudományügyi titkárságtól, s ebben az értékben el is végezték a munkálatokat, már a takarítás zajlik.