2024. április 25., csütörtök

VMSZ: Varga László már nem tagja a pártnak

– A Vajdasági Magyar Szövetség Tanácsa 2015. augusztus 17-én, Szabadkán megtartott ülésén megtárgyalta és elvetette Varga László köztársasági parlamenti képviselő fellebbezését, amelyben kérte, hogy a Tanács helyezze hatályon kívül a Fegyelmi bizottság elsőfokú határozatát, amellyel kizárták őt a VMSZ tagságából.

A VMSZ Fegyelmi bizottsága az Elnökség kezdeményezésére azért indított fegyelmi eljárást, és döntött Varga László köztársasági parlamenti képviselő pártból történő kizárásáról, mivel 2015. június 25-én megtartott köztársasági parlamenti plenáris ülést követő kilenc munkanapon keresztül (négy ülésen) igazolatlanul távol volt a munkahelyéről, valamint az említett időszakban, helyettesítést nem kérve, távol maradt az igazságügyi, közigazgatási és helyi önkormányzati parlamenti bizottság két üléséről (június 26. és július 2.), és távolmaradásai okáról nem értesítette sem frakciótársait, sem a VMSZ köztársasági parlamenti képviselőcsoportjának vezetőjét. Varga László köztársasági parlamenti képviselő ezenkívül az Oktatási és nevelési rendszer alapjairól szóló törvény tervezetének közvitájában nem egyeztette tevékenységét a VMSZ frakció tagjaival, és ezzel a viselkedésével is bizonyítottan megsértette a VMSZ Alapszabályának rendelkezéseit, valamint a VMSZ tekintélyét romboló és érdekei ellen cselekvő tevékenységet folytatott .

A VMSZ Tanácsa által hozott határozat Varga László parlamenti képviselő kizárásáról a VMSZ-ből, az Alapszabály rendelkezései értelmében, jogerős és végrehajtandó.

A VMSZ Tanácsának a fellebbezés elvetéséről és a kizárásról szóló döntés megerősítéséről szóló határozata azt jelenti, hogy Varga László köztársasági parlamenti képviselő a továbbiakban már nem tagja a Vajdasági Magyar Szövetségnek – áll a VMSZ sajtószolgálatának tegnapi közleményében.