2024. április 24., szerda
KÉZILABDA

Kanizsa-kupa – ötödször

Magyarkanizsán ma kezdődik és vasárnap fejeződik be az a nagyszabású kézilabdatorna, amely a Kanizsa-kupa elnevezést viseli, s immár ötödik alkalommal tartják meg. Tavaly valóságos sztárparádét vonultatott fel a rendezvény, s nem lesz ez másként az idén sem, hiszen a MOL-Pick Szeged mellett a macedóniai Vardar, a szlovéniai Gorenje és a horvátországi Nexe is a mezőny tagja, de nem szabad kifelejteni Szaúd-Arábia válogatottját és a török bajnoki ezüstérmes Nilüfert sem, amely felkészülésen tartózkodik a Tisza-parti városban, s mérkőzései nem számítanak bele a torna végeredményébe. Szerbiát a Partizan képviseli, de láthatjuk majd a SEHA-ligába jelentkezett szabadkai Spartacus Vojput játékát is egy bemutató mérkőzés keretében, mint ahogy az Orosháza és a Vrbas lányai is megmérkőznek egymással. Érdekesség, hogy az adai Sterbik Árpád jóvoltából csapata, a Vardar Adán ma 20 órától a török Nilüfer ellen játszik bemutató mérkőzést, amire ingyenes a belépés.

A mai, a pénteki és a szombati mérkőzésekre a felnőtteknek a belépő 200, a 7 és 14 év közötti gyerekeknek 100 dinárba kerül. A zárónapra a felnőttek 250 dinárért vásárolhatják meg a belépőjegyet, míg a gyerekeknek 150 dinárt kell fizetniük. A négy napra szóló bérlet a felnőtteknek 550, a gyerekeknek 450 dinárba kerül.

A csoport: MOL-Pick Szeged, Szaúd-Arábia, Nexe.

B csoport: Vardar, Partizan, Gorenje.

A torna programja, ma: Nexe–Szaúd-Arábia (18 óra), Partizan–Gorenje (20 óra), Vardar–Nilüfer (Ada, 20 óra, bemutatómérkőzés).

Péntek: Nilüfer–Gorenje (15 óra), ünnepélyes megnyitó (16.45), Vardar–Partizan (18 óra), Szaúd-Arábia–MOL-Pick Szeged (20 óra).

Szombat: pionír mérkőzések (8–13), Orosháza–Vrbas (kadét lányok, 14 óra), Nilüfer–Szaúd-Arábia (16 óra), Vardar–Gorenje (18 óra), MOL-Pick Szeged–Nexe (20 óra).

Vasárnap: Nilüfer–Algyő (13 óra), az 5. helyért (15 óra), a 3. helyért (17 óra), döntő (19 óra), ünnepélyes díjkiosztás (20.45).