2024. április 19., péntek

Lezárták a nemzetközi utat

Nem autózhatunk a Belgrádi út központban lévő szakaszán és a Strossmayer utcát is lezárták – A buszok közlekedési útvonala is megváltozik

A kettes kollektor, valamint a központi fővízvezeték építési munkálatai miatt ma o órától a forgalom előtt teljesen lezárták a Belgrádi út egy szakaszát, valamint a Strossmayer utcát. A munkálatok három hétig tartanak, a tervek szerint augusztus 31-e után nyitják meg újra az utakat.

Mindazoknak, akik a Zágrábi utcából, Kelebia felől érkeznek a tűzoltóállomásig, a főúton mától kötelező számukra a jobbra kanyarodás. Mindazok, akik az Ivan Milutinović, vagyis a Belgrádi úton a közkórház irányából közlekednek a központ felé, a tűzoltóállomáshoz érkezve nem közlekedhetnek tovább a főúton, hanem kötelező számukra a Zágrábi utcára, balra kanyarodni.

A Subotica-trans járatait kivéve mindenki más számára tilos a közlekedés a Belgrádi út Đuro Đaković utcánál található kereszteződéstől, vagyis a Patria Szállótól egészen a Matija Gubec utcáig. Ma reggelre teljesen lezárták a Strossmayer utcát is.

Mindazok, akik Palics felől érkeznek – kivéve az autóbuszokat, az újvárosházánál, illetve a Patria szállónál csakis jobbra illetve balra kanyarodhatnak, ezen a szakaszon kell megkerülniük a Belgrádi út lezárt szakaszát. A tehergépkocsik számára továbbra is kötelező a balra kanyarodás a Zentai út és a Bajnáti utcákon keresztül. Mindazok, akik a központon áthaladó Đuro Đaković utcából érkeznek a Patria Szálló kereszteződésébe, csakis balra, vagyis Palics felé, és egyenesen, a Zentai út irányába közlekedhetnek, számukra is tilos jobbra kanyarodni. Ugyanez érvényes a Zentai út irányából érkezőknek, akik továbbhaladhatnak a Đuro Đaković utcán, illetve Palics irányába fordulhatnak, balra tilos a közlekedés.

Ezen változások miatt a Radić fivérek utca és a Kumičić utca kereszteződésében is megváltozik a közlekedési rend, erre közlekednek ugyanis majd a peremvárosi autóbuszjáratok. Itt tilos lesz a Radić fivérek, illetve a Belgrádi út irányába közlekedni.

Ami a Subotica-trans járatait illeti, azok menetiránya is megváltozik a leterhelt útszakaszok tehermentesítése érdekében.

Az 1 és 1/a járatok az újvárosházánál lévő megállót követően a balra fordul a Patria megállóhoz, majd innen a Strossmayer utcán keresztül jut el a Lifka megállóhoz.

A 2/a, 3, 4, 6, 6/a, 8/a és 10-es járatok a Strossmayer utcán keresztül jutnak el a Lifka megállóig, vagyis az építési munkálatok időtartama alatt az utasok ne használják a Postánál, valamint a Darabos pékségnél lévő megállókat. A 6/c járat ebben az időszakban rövidített szakaszon a Lifkáig közlekedik. A 16-os busz az újvárosházánál balra viszi ezentúl majd az utasokat, a Kumičić utcába fordul le, onnan a Belgrádi útra tér vissza, ahonnan a megszokott vonalon közlekedik.

A 2-es, a 8-as és a 9-es járatot nem érintik a változások, a megszokott rendben közlekednek.

Az említett időszakban az egyes postánál és a Műszaki Középiskolánál lévő buszállomásokon nem állnak meg az autóbuszok.

A peremvárosi járatok, amelyek Bajmok és Tavankút irányában közlekednek, a fő buszállomásról a Kumičić utcán át a Belgrádi úton keresztül jutnak el a Zágrábi utcára, ahol a tűzoltóállomásnál balra fordulnak, majd pedig a Zombori úton közlekednek tovább. A Lifka megállót ebben az időszakban nem használják majd a peremvárosi járatok, a polgárok pedig a Szarvas nevű megállót vehetik igénybe – a Zombori és a Zágrábi út kereszteződésénél, itt tudnak felszállni a nekik megfelelő buszra.

A Nagyfény, Csantavér, Dusanovó, Györgyén felé közlekedő buszok mindegyike a Kumičić utcában közlekedik, majd a Belgrádi útra érve a megszokott állomásokon áll meg.

A lezárt útszakaszokon többtucatnyi parkolóhely is található, amelyeket az elkövetkező három hétben nem vehetnek igénybe a polgárok.