2024. április 25., csütörtök

Golfpálya, telkek a beruházóknak

Nő az érdeklődés a beruházók részéről (Fotó: Kecskés István)

Nő az érdeklődés a beruházók részéről (Fotó: Kecskés István)

A nagybecskereki városi képviselő-testület tegnapi, rendkívüli ülésén a hatalmi többség döntést hozott arról, hogy újabb építési telkeket kínálnak fel a beruházóknak. A megindokolás szerint ugyanis erre vannak érdeklődők.
A Baglyas ipari övezet, valamint a gáztöltő állomás közelében kínálnak a város tulajdonában levő telkeket. Az új lokációk felkínálására a potenciális beruházóktól kapott visszajelzések alapján volt szükség. Viszonylag nagy, többhektáros parcellákról van szó, ezért kisebb parcellákat is meg lehet majd vásárolni, és egyszerre több beruházó is megveheti őket. Erről hamarosan pályázatok jelennek meg.
Az utóbbi hónapokban észrevehetően nőtt az érdeklődés a beruházók részéről a nagybecskereki ipari övezetek iránt. Erre az utóbbi négy-öt év alatt kevés példa volt. A városházán szinte hetente írnak alá új beruházási szerződéseket.
Szavazattöbbséggel a képviselők döntést hoztak egy 16 hektáros golfközpont létrehozásához szükséges telek odaítéléséről is. A megindokolás szerint a beruházást a belgrádi székhelyű Golf-asszociáció pénzeli majd, Nagybecskerek csak a telket biztosítja, amely továbbra is a város tulajdonában marad. A beruházónak csak használati joga lesz.
Az ellenzéki képviselők egy része nem szavazott a javaslatra, azzal érvelve, hogy a várostól 16 km-re, a zsablyai Tisza-híd közelében már létezik egy golfközpont. Azt is kifogásolták, hogy a létesítmény a Franjo Kluz utcai szociális lakások szomszédságában lesz.