2024. április 23., kedd

Néhány szó románul

Az újvidéki Városi Könyvtár Strandon működő fiókkönyvtárában augusztus 16-ig szerveznek különböző rendezvényeket, foglalkozásokat, az eseményegyüttes gyűjtőneve:A lombok alatt a Strandon – média, művészet, sport.

Fotó: Dávid Csilla

Fotó: Dávid Csilla

A múlt hét román nyelvoktatással telt el, a foglalkozásokon részt vevő gyermekeknek alkalmuk volt megtanulni pár szót ezen a nyelven, kellemes időtöltés közben ismerkedhettek a román szokásokkal, kultúrával. Szombaton játékos kvízt szerveztek számukra, a 9 részt vevő gyermek nagy érdeklődést mutatott az idegennyelv-tanulás iránt. A legszorgalmasabbak, Maša Storožuk Zeljković (első helyezés), Nikola Spasojević (második hely) és Nikola Dubajić (harmadik helyezés) értékes nyereményeket kaptak ajándékba, több ezer dinár értékben sportszervásárlási utalványokat. A jövő hét folyamán a könyvtárban a szlovák nyelv alapjait fogják megtaníttatni-megismertetni a kicsikkel, minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Csoportfelvételünkön a kurzus résztvevői, szervezői és a foglalkozásvezetők. A fiókkönyvtár szeptember elsejéig látogatható, több mint 300 címszó közül válogathatunk, mindennap elolvashatjuk itt a napi sajtót, természetesen magyarul is.