2024. április 24., szerda

Megújul a fény- és hangtechnika

Félmillió dináros technikai fejlesztés valósul meg a kishegyesi színházteremben
Javában tart a berendezések felszerelése (fotó: Kecskés Endre)

Javában tart a berendezések felszerelése (fotó: Kecskés Endre)

Számos rendezvénynek szolgál helyszínéül a kishegyesi színházterem, ezért fontos, hogy minden a helyén legyen, működőképes állapotban. Kishegyes Község Ifjúsági Irodája és Kishegyes község önkormányzata most egy olyan fejlesztésbe fogott, amely a színházterem technikai színvonalát emeli meg jelentősen. Mohácsi Zoltán alpolgármester arról számolt be lapunknak, hogy a beruházás tartományi támogatással valósul meg, de a község is hozzátette a maga önrészét.

– A sikeres Anna-napok rendezvénysorozat utáni héten egy műszaki fejlesztés kezdődött meg a színházteremben. Ez a történet úgy állt össze, hogy Kishegyes Község Ifjúsági Irodája sikeresen pályázott a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárságnál. A színházterem fény- és hangtechnikájának felújítására pályáztak, 400 ezer dinár értékben. Ehhez a pályázati összeghez Kishegyes község önkormányzata további 100 ezer dinár önrészt társított, így most félmillió dináros beruházásról tudunk beszámolni – mondta el az alpolgármester. Ez a projektum nagyon fontos volt, mert a korábbi berendezések már elöregedtek.

– A kishegyesi művelődési élet lelkét képezi a színházterem, ezért nagyon örülünk annak, hogy megújul a fény- és hangtechnikája. Sajnos, az elmúlt időszakban ezek a dolgok hagytak némi kívánnivalót maguk után, ugyanis a használt berendezések elavultak, kifogásolható volt a minőségük. A sikeres pályázatnak köszönhetően most korrigálni tudjuk ezeket a hiányosságokat. Remélem, hogy még nagyon sokáig üzemelni fog az új technikai felszerelés – adott hangot reményének Mohácsi, majd megköszönte az ifjúsági irodának, hogy odafigyelnek az ilyen dolgokra, és hogy pályáztak.

A Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság pályázatának az volt a címe, hogy Megvilágítani a kultúrát, számolt be lapunknak Kovács Károly, Kishegyes Község Ifjúsági Irodájának vezetője. Az irodavezetőtől azt is megtudtuk, hogy a projektum még ennek a hónapnak a végén lezárul.

– A pályázat megvalósításának a határideje augusztus 31-e, és addig az új fény- és hangtechnika felszerelése be fog fejeződni. Az új berendezéseket szeretnénk ünnepélyes keretek között átadni, erre valószínűleg a Hegyesi LiteraTÚRA (Csépe-emléknapok) fog apropóként szolgálni – mondta el az irodavezető, majd arról is szólt, hogy a felújítás kivitelezőjét közbeszerzés útján választották ki, s a felszerelési munkálatok egy hete kezdődtek meg. A korábbiakhoz képest az is nagy előrelépés lesz, hogy az új berendezéseknél egy helyen lesz a fény- és a hangtechnika vezérlése. Ez leegyszerűsíti majd a technikai személyzet munkáját, korábban ugyanis a két vezérlés két különböző helyen volt, számolt be Kovács.