2024. április 20., szombat

Gasztronómiai olimpia tamburazenével

A zentai Halászcsárda strandján Zvonko Bogdan szórakoztatja majd az egybegyűlteket, és ekkor játsszák a picigenbajnokság döntőjét is
Tavaly percek alatt elfogyott a kedvezményes áron kínált, 2000 adag töltött káposzta

Tavaly percek alatt elfogyott a kedvezményes áron kínált, 2000 adag töltött káposzta

Szombaton halászlével, különböző halból készült finomságokkal és kiváló tamburazenével várja a látogatókat a zentai Halászcsárda. Az utóbbi években megszépült és a zentaiak, illetve a környékbeliek körében mind népszerűbb üdülőtelepen ugyanis ezen a napon szervezik meg a III. nemzetközi főzőversenyt, amelynek résztvevői halászlé főzésében, halból készült ételkülönlegességek, rostélyos és bográcsos ételek elkészítésében méretkezhetnek meg egymással. A szervezők több mint 50 csapatot várnak a gasztronómiai megmérettetésre – nyilatkozták napilapunknak a fő szervezők (Erdeljan Miroslav, Nagy Zsolt, Nagy Mihály, Balog Goran, Molnár Csikós József, Horváth László és Baráth Csaba), s hozzátették, hogy a tavalyihoz képest sokkal színesebb programmal rukkoltak elő, amelynek keretében az esti órákban egy retró zenei buli is lesz, vagyis a fiatalok mellett az idősebbek számára is biztosítanak szórakozási lehetőséget.

A főzőverseny reggel nyolc órakor kezdődik, s délben lesz az ebéd. A szervezők tervei szerint kétezer darab töltött paprika is készül, amit kedvezményes áron vásárolhatnak meg azok, akik csak közönségként vesznek részt a rendezvényen, valamint egy 100 méteres kolbászt is sütnek majd, a gyerekeknek pedig főtt kukoricával és fagylalttal kedveskednek. A szervezők felhívták az érdeklődők figyelmét, hogy mivel tavaly is percek alatt elfogyott az ebéd, ezért a töltött paprikáért, illetve a kolbászért idejében álljanak be a sorba.

Az eredményhirdetést követően délután négytől hat óráig Zvonko Bogdan és nyolctagú tamburazenekara szórakoztatja majd az üdülőtelep strandján összegyűlteket. Este hét órakor a jelenleg is folyó lábteniszbajnokság döntőjét tekinthetik meg az érdeklődők, ezután pedig retró diszkót rendeznek, amely keretében DJ Rose és DJ Ff a nyolcvanas, a kilencvenes és a kétezres évek népszerű slágereivel táncoltatják meg az egybegyűlteket, az idősebbek pedig DJ Saci és DJ Branče segítségével a hatvanas és a hetvenes évek slágereinek a szárnyán eleveníthetik fel fiatalságukat. A rendezvény keretében a Tisza Mentőcsapat profi mentőbúvárai egy bemutatót is tartanak arról, hogy a fuldoklókat miképpen kell kimenteni a vízből, s miképpen kell újraéleszteni valakit. A mentőcsapat ezenkívül folyamatosan őrjáratozik a rendezvény ideje alatt, nehogy valakivel bármilyen baj történjen.