2024. április 25., csütörtök

Áron alul nem eladó a Telekom!

Rasim Ljajić: Az államvezetés pontosan tudja, hogy mennyit ér a vállalat

Nem célja a kormánynak, hogy mindenáron túladjon a Szerbiai Telekom közvállalaton. Ha nem találjuk kielégítőnek a vásárlójelölt ajánlatát, nem fogunk belemenni az adásvételbe. Nem akarjuk, hogy kudarcba fulladjon a dolog, mint 2011-ben – nyilatkozta Rasim Ljajić kereskedelmi, telekommunikációs és idegenforgalmi miniszter az állami telefonszolgáltató magánosításával kapcsolatban.

– Az államvezetés pontosan tudja, hogy mennyit ér a szóban forgó cég, és csak abban az esetben fog megválni tőle, ha hajlandóak megfizetni érte a kívánt árat. Nem szabad megismétlődnie a 2011-es esetnek, amikor a kormány a cég korszerűsítése helyett túlságosan is az eladásával volt elfoglalva. Így végül a magánosítási kísérlet sikertelen lett – húzta alá a tárcavezető, arról azonban nem számolt be, hogy mi az az ár, ami alatt nem megy bele a kormány az eladásba, mert – szavai szerint – a magánosítási szaktanácsadó még nem hagyta jóvá az összeg közzétételét, mert úgy gondolja, hogy az kedvezőtlenül hatna az eladás folyamatára.

Arról azonban beszélt a miniszter, hogy pontosan megfogalmazott kritériumok alapján zajlik majd a magánosítás, a beérkezett ajánlatokat pedig az elkövetkező két hétben fogja átvizsgálni a kormány illetékes munkacsoportja. Ezek után az érdekelt vásárlók részletes betekintést nyerhetnek a cég dokumentumaiba, s ennek alapján konkrét javaslatot tehetnek a vállalat átvételére, ezt követően pedig a kormány dönt arról, hogy melyik ajánlatot fogadja el.