2024. április 20., szombat
BÁCSGYULAFALVA

Gyermektábor és vasárnap bemutató

Július 27-től folyik a gyermekszínjátszó tábor Bácsgyulafalván. A tavaly alakult 10 fős  Ákombákom színjátszó csoport idén 18 személyre növekedett. A csoport tagjainak életkora 6 és 12 év között van. A tábort Vörös Imelda, a szabadkai Gyermekszínház színésznője vezeti és a gyerekekkel közösen mesét dramatizálnak a tábor ideje alatt. A bemutatót augusztus 2-ra, vasárnap délután 17 órára tervezik.

– Idén Wass Albert meséjét, Az éjjeli pávaszemet visszük színre, és idénre még egy darabot tervezünk, ami beszéd nélküli mozgásszínházi előadás lesz – hallottuk Égető Évától, a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület elnök asszonyától, aki maga is foglalkozik a gyerekekkel.

– A tavalyi tábor ideje alatt Benedek Elek: A szegény ember királysága meséjét dramatizáltuk és vittük színre. Ezzel a darabbal idén részt vettünk a VIII. Bácsfeketehegyi Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozón és a szakmai zsűri érdemesnek tartotta az előadásunkat, hogy a vajdasági gyermekszínjátszókat azzal képviseljük a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozón Magyarországon – büszkélkedett az elnök asszony.

Az idei tábort a Tartományi Művelődési és Tájékoztatási Titkárság támogatja. A gyerekek pedig a siker érdekében szívvel lélekkel dolgoznak napi 6–8 órát is.