2024. április 20., szombat

Huszonhat év munkája veszett kárba

Valószínűleg rövidzárlat okozta a zentai tüzet

Feltehetőleg rövidzárlat okozta a zentai Dr. Beer Imre utcában szombat délután bekövetkezett tűzesetet, amelynek következtében a lángok martalékává vált Báló Valéria és Tibor családi háza.

– A lángok kora délután, fél kettő körül csaptak föl. Ekkor csakis a nővérem 18 éves fia tartózkodott otthon, aki a garázsban a motorkerékpárját szerelte, s ő volt az, aki észrevette a háta mögött fellobbanó lángokat – mesélte Novák Erika, Báló Valéria nővére, aki elmondta, hogy ezt követően Viktor igyekezett eloltani a tüzet, de ez nem sikerült neki. A helyzetet tovább rontotta, hogy a helyiség tele volt festékkel, ugyanis a kerítést szerették volna felújítani, a mennyezetre pedig szigetelést akartak tenni. A lángok a garázsról átterjedtek a lakóházra is, s amit a tűz nem tett tönkre, azt a víz pusztította el.

A negyedóra alatt helyszínre érkező tűzoltókat a szomszédok riasztották, időközben megérkezett a mentőegység is, és Viktort égési sérülésekkel a zentai kórházba szállították.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a szomszédok azonnal a károsultak segítségére siettek. Némi pénzt gyűjtöttek Bálóék számára, és egy folyószámlát is nyitottak, ahova bárki adományozhat pénzt a tűzeset károsultjai számára. Mindazok, akik segíteni szeretnének, a következő folyószámlaszámra utalhatják át adományaikat: Banca Intesa, Balo Valerija, 160-5600101050225-42. Ezenkívül a Segítő Kéz, Vajdaság Facebook-csoport tagjai is gyűjtésbe kezdtek, s a Kertek helyi közösség titkára is felhívást tett közzé a család megsegítésére.

– Huszonhat év munkája vált a lángok martalékává – jegyezte meg Novák Erika. Hozzáfűzte, hogy szinte újjá kell építeni a leégett épületet, és a szomszéd ház tetőszerkezetét is ki kell cserélni.