2024. március 29., péntek

Rekordbüntetést kapott a Fiat Chrysler autógyár

Százmillió dolláros bírságot kapott az olasz–amerikai Fiat Chrysler autógyár, mivel késve értesítette a tulajdonosokat egyes Dodge, Chrysler és Jeep modelljeinek biztonsági problémáiról. Így az amerikai autóipari hátóság nyomására ki kell vonnia a forgalomból több millió gépkocsiját.

A járművek biztonságáért felelős amerikai hatóság (National Highway Traffic Safety Administration, NHTSA) azért vette górcső alá az amerikai–olasz cégóriást, mivel a 2013 és 2015 között gyártott járműveket csak most hívta vissza a szóban forgó ellenőrzésre. A felügyelet emiatt vasárnap összesen 105 millió dolláros bírságot szabott ki a Fiat Chryslerre. Az említett összegből 70 millió dollárt készpénzben kell befizetnie a vállalatnak, 20 millió dollárt a visszahívási folyamat felgyorsítására kell fordítania, a fennmaradó 15 milliót pedig esetleges további hibákért kell megtérítenie.

Médiaértesülések szerint a botrány akkor robban ki, amikor a közelmúltban két hecker átvette az irányítást egy Jeep Cherokee modell felett. Charlie Miller, a Twitter és az NSA korábbi munkatársa és Chris Valasek, az IOActive járműbiztonsági cég szakembere a fékezés letiltására és a jármű követésére is képes volt, ez pedig olyan jelzés volt az amerikai cégnek, amit már nem hagyhatott figyelmen kívül.

A Fiat Chrysler Automobiles (FCA) tehát összesen mintegy 1,4 millió autót hív vissza a sebezhetőség miatt az Egyesült Államokban. A két számítógépes „kalóz” már hónapok óta együttműködik a vállalattal, így a figyelmen kívül hagyott hibák korrigálásában is segítségére voltak az FCA mérnökeinek. Az érintett ügyfelek hibás szoftvereit USB-n keresztül frissítik majd, és egyben további szükséges biztonsági intézkedéseket is foganatosítanak. Új hálózatbiztonsági rendszer segítségével a későbbiekben távol tudják majd tartani a távoli beavatkozásokat az autó működésébe, tehát a fedélzeti számítógép operációs berendezése állítólag feltörhetetlen lesz.

A Fiat Chrysler a hatósággal kötött egyezség értelmében több százezer járművet vásárolhat vissza ügyfeleitől, akik a visszakapott ellenértéket újabb autó vásárlására fordíthatják, de az autógyártó további kedvezményeket is kínál például a hibás autóalkatrészek kijavításához.
A 105 millió dollár rekordot jelent a hatóság által kiszabott összegek tekintetében, és jelentősen meghaladja a Hondára januárban kivetett, akkor szintén rekordot jelentő 70 millió dolláros bírságot. Nemcsak a Honda és a Fiat Chrysler kapott már nagyobb összegű bírságot, hanem a General Motors is, melyet tavaly 35 millió dollárral marasztaltak el.
Az NHTSA-nál a keményebb fellépésre a politikai nyomás miatt van szükség, a korábbi, halálos áldozatokat követelő hibák miatt ugyanis a kongresszus egyre nagyobb nyomást gyakorol a szektorra a hasonló esetek elkerülése érdekében.

Maga az akció egyébként több olyan modellre vonatkozik, amelyeket 8,4 colos érintőképernyővel szereltek fel, így a 2013 és 2015 közötti Dodge Viperek bizonyos kiviteleire, a hasonló évjáratú Ram 1500, 2500 és 3500 egyterűekre, továbbá a teherszállításra használt, platós Ram 3500, 4500 és 5500-asokra. A 2014–2015-ös évjáratú gépek közül a Jeep Cherokee, Grand Cherokee és Dodge Durango hobbiterepjárók, a 2015-ös modellévből pedig a Chrysler 200, 300 és Charger, valamint a Dodge Challenger egyes példányai is érintettek.