2024. március 28., csütörtök

Késelés áldozata lett egy migráns Királyhalmán

Egy migráns életét vesztette, kettő pedig súlyosan megsebesült egy összetűzés alkalmával hétfőn kora reggel Királyhalmán, írja a Tanjug hírügynökség. A késelés hajnal öt körül történt. A Pannon RTV emellett úgy értesült, hogy a két sebesült bevándorlót a szabadkai kórházban ellátták, majd elengedték.

(Fotó: Molnár Edvárd)

(Fotó: Molnár Edvárd)

Az eddigi információk szerint migránsok két csoportja között történt a késelés – az áldozat egy afganisztáni személy.

Királyhalom polgármestere, Katona Róbert az MTI tudósítójának telefonon elmondta, hogy a helyszínen már nincsenek bevándorlók,  „mindenki összepakolt, nincs ott senki". Az incidens egy királyhalmi gyümölcsösben történt, néhány száz méterre a helyi temetőtől.

Az elkövetőkről egyelőre semmit nem lehet tudni, a hatóságok későbbre ígértek bővebb tájékoztatást, a helyszínelés még mindig tart.

Királyhalom polgármestere telefonon beszélt a szomszédos, magyarországi Ásotthalom polgármesterével, Toroczkai Lászlóval, aki szintén a helyszínre utazott.

A szabadkai Pannon RTV Királyhalmon tartózkodó munkatársai megerősítették: Toroczkai László a helyszínen járt és beszélt a rendőrökkel, majd közölte, az elkövetők valószínűleg már átjutottak a határon Ásotthalom irányába.