2024. április 20., szombat

Vízszolgáltatás, utcai világítás…

A törökfalui helyi közösségben az idén 2 millió dinárra számítanak a helyi járulékból
A völgyparti szélmalom felújításához is hozzájárult a helyi közösség

A völgyparti szélmalom felújításához is hozzájárult a helyi közösség

Az adai határban három település – Törökfalu, Valkaisor és Völgypart – alkotja a törökfalui helyi közösséget, amely ebben az esztendőben 6,3 millió dinárból gazdálkodhat – tudtuk meg Molnár József helyi közösségi titkártól.

– A törökfalui helyi közösség az önkormányzati támogatás jóvoltából 6,3 millió dináros költségvetéssel rendelkezik a 2015-ös évben. Ebbe beletartozik a helyi hozzájárulásból tervezett 2 millió dinár is. Mindezt a helyi közösség elsődlegesen a három településen a saját épületeink áramellátására és fenntartására, az utcai világításra, valamint a vízszolgáltatásra fordítja. Mindhárom településen három fő kút van, illetve vannak kisebb mikrokutak is, amelyek áramellátását és karbantartását, valamint a vízminőség ellenőrzését is a helyi közösség fizeti. Ebből az összegből a helyi közösség hozzájárult Valkaisoron a művelődési otthon épületének a felújításához, valamint részt vállaltunk Völgyparton a szélmalom csatornázásából, fugázásából és a villámhárító felszereléséből, amelyek az adai önkormányzat beruházásai voltak. A falunapi ünnepségeket is ebből szervezzük, és van lehetőségünk a helyi civil szervezetek támogatására is, a működésükhöz hozzá tudunk járulni – nyilatkozta Molnár József.

A helyi közösség titkára elmondta, hogy Ada község önkormányzata az idén még tervezi a hátsó utak betonozását Törökfaluban, valamint Völgyparton is várható a hátsó gazdasági utcák betonozása vagy zúzott kővel való leszórása, és járdaépítést is terveznek.