2024. március 29., péntek

Mire jó a biztonsági öv?

A lejtő és a nyárs elnevezésű szimulátorok (Fotó: Fekete J. József)

A lejtő és a nyárs elnevezésű szimulátorok (Fotó: Fekete J. József)

Zombor egyike annak a hét szerbiai városnak, ahol a gépjárművezető-oktatók továbbképzésben részesülhetnek, illetve megszerezhetik a munkavégzésükhöz szükséges licencet. A Közlekedésbiztonsági Ügynökség tegnap tartotta az első ilyen vezetésoktató-tanfolyamot a Műszaki Szakközépiskolában.

A szemináriummal párhuzamosan a Szentháromság téren két szimulátorral szemléltették a biztonsági öv használatának hatékonyságát. Az egyik berendezéssel az érdeklődők a frontális ütközés élményét tapasztalhatták meg, a másik pedig a gépkocsi fölborulását szimulálta, természetesen ellenőrzött, biztonságos körülmények között, hogy a gépezetben ülő elképzelhesse, mi történhet vele a valóságban, és milyen következményekkel járna, ha nincs bekötve a biztonsági öve.

A Közlekedésbiztonsági Ügynökség, a helyi önkormányzat, és annak közlekedésbiztonsági tanácsa által szervezett egész napos akció során sokan kipróbálták a szimulátorokat, és az élményből fakadóan a továbbiakban nem felejtik el becsatolni a biztonsági övüket.