2024. április 24., szerda

Wolf Kati a Szent István-napi rendezvényen

Augusztus 14-én és 15-én ünneplik majd Szent Istvánt Óbecsén. Pénteken a Csongrádi Zenebarátok Kórusa ad koncertet az alsóvárosi templomkertben, amit szentmise és kenyérszentelés követ. Az utcai színpadon néptáncos-népzenés ünnepi műsor lesz, valamint a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör társas- és moderntánc-csoportja is fellép. A magyarországi Teremi Trixi, Bozsó József és Szeredy Krisztina operett-válogatást hoz Óbecsére, őket Wolf Kati énekesnő követi a színpadon. Az est ezúttal is tűzijátékkal zárul.

Szombaton délután 16 órakor kezdődik a főzőverseny, a kétfős csoportok 3 kg marhahúst, hagymát és két kötényt kapnak, a tüzelőt viszont mindenki maga biztosítja. A legjobb szakácsok értékes nyereményeket, serlegeket és ajándékcsomagokat kapnak. Benevezni a főzőversenyre augusztus 10-éig lehet a Petőfi kultúrkör irodájában minden munkanapon 8 és 13 óra között, illetve a 021/69-10-556-os telefonszámon. A nevezési díj 2800 dinár.
A főzőverseny ideje alatt természetesen azok is falatozhatnak, akik nem állnak a bográcsok mellett, ők a helyszínen 280 dináros áron vásárolhatnak marhapörköltet. A gyerekek szórakozásáról kézműves foglalkozásokkal és játékokkal gondoskodnak a szervezők. A napot utcabál zárja a Nikola Tesla utcában, amelyen a Harmónia együttes muzsikál majd.

A rendezvényt az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör szervezi.