2024. április 19., péntek

Aszfaltoznak Kis-Boszniában és Sistakon

Óbecsei peremkerületek utcái kapnak végre szilárd burkolatot

Amikor a Bačkaput munkagépei tavaly zúzott kővel töltötték fel az óbecsei Kis-Bosznia városrészben lévő Živojin vajda és Radomir Putnik vajda utcák egy részét, kevesen hittek azoknak az ígéreteknek, hogy az akkor megkezdett munkálatoknak folytatása is lesz. Meglepetésükre a nagybecskereki Vojvodinaput az újvidéki Imperial alvállalkozójaként nemrégiben aszfaltozni kezdett ezekben az utcákban.

– Többet is felvállaltunk, mint amit tavaly ígértünk. A Kis-Bosznia és a Sistak városrészekben folyik az aszfaltozás: a munkálatok már be is fejeződtek a Gyümölcsös, a Radomir Putnik, az Ifjúság, a Sava Kovačević és a Sutjeska utcákban, a hónap végéig pedig további hét utca kap három méter széles aszfaltutat, ezek a Živojin Mišić utca egy része, a Pionír, a Rét, a Slavko Rodić, a Sistak I, a Sistak II és az Erdő utcák – ez összesen 4000 métert jelent. Az itt élők még a 21. században is sárban, porban közlekedtek, de ezentúl normális körülmények között élhetnek ők is – jelentette ki Vuk Radojević polgármester.

Gorana Matić, az Építésügyi Igazgatóság igazgatója elmondta: mivel ezek az utak nem kategorizált helyi utak, a beruházást az állami tulajdonban lévő földek bérbeadásából befolyó pénzből finanszírozzák, de a tartományi urbanisztikai titkárságtól is érkezett 1,5 millió dinár a projektumra. A mostani munkálatok értéke 45 millió dinár. A polgármester ígérete szerint az önkormányzat további utcákat is ki fog aszfaltozni, ezek a kataszterileg Törökbecséhez tartozó Mézesdűlőn lesznek, így a két község közös erővel fogja megvalósítani ezt a beruházást.

Az ipari övezetben lévő Szójagyári útra is elkészült a műszaki dokumentáció, így remélhetőleg sikerül végre helyrehozni ezt a rendkívül rossz állapotban lévő utat, és az ígéretek szerint az év végéig a Péterréve és Óbecse közti út maradék két kilométernyi szakaszának a felújítását is befejezik. Matić bejelentése szerint az igazgatóság hamarosan megkezdi a településeken a kátyúzást is.