2024. április 25., csütörtök
LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

A Partizan továbbjutna Grúziában

A szerbiai bajnoki címvédő Partizan labdarúgócsapata ma 14 óra 30 perces kezdettel vívja a grúz Dila Gori elleni párharc visszavágóját, amelynek első felvonását 1:0-ra megnyerte Belgrádban. A fekete-fehérek továbbjutnak a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörébe, amennyiben megőrzik előnyüket, amihez bármilyen döntetlen vagy győzelem hozzásegíti őket, 1:0-s vereség esetén hosszabbítás következne, minden más egygólos vereséggel – az idegenben lőtt gólok miatt – szintén a Partizan lenne a párharc győztese.

Az első meccset a 83. percben lőtt góljával eldöntő Stefan Babović nehéz grúziai kirándulásra számít: „Rendkívül fontos vendégjáték, nem lesz könnyű. Igyekszünk a legjobb teljesítményünket nyújtani, jobb csapat vagyunk náluk. Az egygólos hátrányuk ellenére is nagyon motiváltak lesznek. Egy korai gól sokat jelentene a továbbjutásunk szempontjából.” Csapattársához hasonlóan vélekedik a középpályás Marko Jevtović is, aki vállalkozóbb, merészebb játékot vár az ellenféltől, mint amit Belgrádban láthattunk tőlük: „Nyitottabb játékot várok el a Dilától, láthattuk, hogy tíz emberrel védekeztek Belgrádban, ami számomra hihetetlen volt.”

A Partizan továbbjutása esetén a kupasorozat 3. selejtezőkörében a szlovákiai Trencsén és a bukaresti Steaua párharcának győztesével kerül össze. Nagyobb az esély arra, hogy a román együttes jut tovább, hiszen az első meccsen idegenben 2:0-s győzelmet aratott.