2024. április 20., szombat

Fegyelmi eljárás indul Varga László ellen

Mint a közvélemény előtt is ismert tény, Varga László, a VMSZ parlamenti képviselője július 3-án írásban arról tájékoztatta a pártot, hogy a frakcióból nem kíván kilépni. Ugyanakkor a 2015. június 25-ei plenáris ülést követően egyetlen egyszer sem jelent meg a munkahelyén, a szerb parlamentben, és nem vett részt azokon a bizottsági üléseken sem, amelyeknek a VMSZ színeiben tagja. Távolmaradásáról illetve annak okáról a frakciót nem értesítette, így a taghelyettesek sem tudtak részt venni a bizottsági üléseken, ami miatt a VMSZ álláspontja nem volt képviselve.

Ugyanakkor Varga László anélkül, hogy bárkivel a frakciótársai közül egyeztetett volna, a megjegyzéseit és javaslatait a hivatalos közvita keretében július 10-én eljuttatta az Oktatási kerettörvény módosítását előkészítő munkacsoportnak, miközben a közvitában július 6-án Újvidéken, valamint július 7-én Belgrádban a VMSZ álláspontját Vicsek Annamária, mint a

frakció részéről az oktatással megbízott szakpolitikus képviselte.

A VMSZ szerveit, képviselőcsoportjait minden szinten, így a belgrádi parlamentben is  a munka, a munkahelyen való megjelenés, a szorgalom, a kiállás, a felelősségteljes feladatvégzés jellemezte, amivel teljesen ellentétes Varga László utolsó egy hónapban kifejtett viselkedése.

Mindezekért a VMSZ köztársasági parlamenti frakciójának indítványozására a VMSZ Elnöksége fegyelmi eljárást kezdeményezett Varga Lászlóval szemben, amely a Fegyelmi szabályzatban meghatározott határidők betartásával kerül lefolytatásra.

VARGA LÁSZLÓ OTTHON DOLGOZOTT

Varga László, parlamenti képviselő (Fotó: Molnár Edvárd)

Varga László, parlamenti képviselő (Fotó: Molnár Edvárd)

Varga László közleményben reagált az ellene kezdeményezett fegyelmi eljárásra. Amiből az derül ki, hogy a parlamentbe valóban nem járt be, de otthon dolgozott mezőgazdasági ügyekkel, és a Szabadkai Rádió kérdésével foglalkozott. Véleménye szerint valótlanság, hogy a VMSZ köztársasági frakciója döntést hozott volna arról, hogy az Elnökségnél fegyelmi eljárást kezdeményezzen ellene.