2024. március 29., péntek

Szerbia csúfos veresége

Troicki újra 2:0-ről veszített ötjátszmás meccset – Györe ma a tábláért játszhat Umagban

Novak Đoković nélkül Szerbiának nincs keresnivalója a Davis-kupában. A legjobbját nélkülöző gárda Buenos Airesben súlyos vereséget szenvedett Argentínától, így a sorozat elődöntőjébe a vendéglátók jutottak be, és szeptember 18-a és 20-a között a döntőért vendégként Belgiummal csatázhatnak.

Zimonjić és Troicki veresége után vége volt a párharcnak  (Fotó: Beta/AP)

Zimonjić és Troicki veresége után vége volt a párharcnak (Fotó: Beta/AP)

Miután pénteken Filip Krajinović a papírformának megfelelően, de a reméltnél azért sokkal könnyebben kikapott Leonardo Mayertől, várható volt, hogy Viktor Troicki egyenlít. Jól is kezdett, az első két játszmát kimondottan gyorsan nyerte Federico Delbonis ellen, majd pedig ugyanaz történt vele, mint két hete a wimbledoni nyolcaddöntőben a kanadai Vasek Pospisil ellen. A szerb játékos ugyanis erősen visszaesett, riválisa simán nyert zsinórban három játszmát, s Argentína már 2:0-ra vezetett. Szombaton Obradović kapitány párosban Troickit állította be Zimonjićtyal együtt, akik azonban csapnivaló játékkal mindössze hét játékot tudtak szerezni, amit követően a vasárnapi egyeseknek már nem volt versenyjellegük.

Belgium szintén 3:0-ra nyert Kanada ellen, Ausztrália pedig kisebb csodát tett, és otthon 0:2-ről fordított a kazahok ellen. Wally Masur kapitány a páros szépítése után a tegnapi egyesekben a 28 éves Sam Grotht és a 35 éves Lleyton Hewittot küldte pályára, akik magabiztosan hozták a pontokat, és várhatták a londoni meccs befejezését. Ott a britek nyertek, a hős pedig Andy Murray volt, aki egyesben hozta a két pontot, és párosban is részt vállalt. A britek szeptemberben vendéglátók lesznek az ausztrálok ellen. A zónában az oroszok Vlagyivosztokban 0:2-ről nyertek a spanyolok ellen, Siófokon pedig Magyarország 3:2-re győzött Bosznia ellen, és szeptemberben a feljutásért Bulgáriában vendégszerepelnek.

Az umagi torna selejtezőjében a negyedik helyen kiemelt Györe László, némi gondok után, vette a 2. forduló meccsét, és ma a 250-es rangú ATP-torna táblájáért a ranglistán 242. olasz Roberto Marcorával mérkőzik. Györe tegnap a horvát Nikola Mektić ellen 6:3, 5:1-es vezetésnél kihagyott két meccslabdát, majd kétszer leadta az adogatást. 5:5 után azonban a zentai játékos újra magára talált, és az ötödik meccslabdát már győzelemre váltotta. Ha táblára jut, Györe az 1. fordulóban Dušan Lajovićtyal is összekerülhet. A jövő heti női tornákon Jelena Janković és Bojana Jovanovski Isztambulban szerepelnek, Aleksandra Krunić pedig Bad Gasteinban nevezett.Janković a lengyel Urszula Radwanskával, Jovanovski a kazah Jaroszlava Svedovával, Krunić pedig a szlovák JanaČepelovával kezd, akit két éve a nagyszombat ITF-tornán már legyőzött.

Davis-kupa, világcsoport, negyeddöntő: Argentína–Szerbia 3:1 (Delbonis–Troicki 2:6, 2:6, 6:4, 6:4, 6:2, Berlocq, L. Mayer–Troicki, Zimonjić 6:2, 6:4, 6:1, Schwartzman–Lajović 1:6, 4:6), Belgium–Kanada 3:0, Nagy-Britannia–Franciaország 3:1, Ausztrália–Kazahsztán 3:2. Euro-afrikai zóna, II. csoport: Magyarország–Bosznia 3:2.

UMAG. – A férfitorna selejtezőjének 2. fordulójában: Györe–Mektić 6:3, 7:5.

NEWPORT. – A férfitorna negyeddöntőjében: Karlović–Brown 7:6, 6:3, Sock–Hernych 1:0 – feladás, elődöntő: Ram–Smith 6:4, 7:6, Karlović–Sock 7:6, 6:4.

BUKAREST. – A női torna negyeddöntőjében: Hercog–Krunić 6:3, 6:3, Schmiedlová–Kovinić 6:2, 6:2, Errani–Tatisvili 6:2, 6:3, elődöntő: Errani–Niculescu 5:7, 6:1, 6:2, Schmiedlová–Hercog 6:4, 6:3.

BÅSTAD. – A női torna elődöntőjében: Larsson–Putinceva 6:4, 6:2, Barthel–Arruabarrena 6:3, 6:2, döntő: Larsson–Barthel 6:3, 7:6.

KRAMSACH. – A futures elődöntőjében:Kocevar–Zekić 6:4, 7:5.