2024. április 23., kedd
LABDARÚGÁS

Az UEFA figyelte a bundagyanús OFK Beograd–C. zvezda mérkőzést

A szerbiai Jelen labdarúgó-Szuperliga első fordulójában az OEF Beograd saját közönsége előtt az első félidőben 2:0-s előnyre tett szert a Crvena zvezda ellen, utána azonban hat gól kapott, így a találkozót 6:2-re a piros-fehér együttes nyerte meg.

A találkozó után elsőként Aleksandar Šapić, a korábbi vízilabdázó jelezte, megbundázták a mérkőzést. A pólós a Twitteren tette közzé bejegyzését, amelyben arról ír, hogy „eljött az a pillanat, amikor végső ideje rendet tenni a Marakanán”. Milivoje Mirkov, a Szerbiai labdarúgó-szövetség munkatársa már jelezte, megvárja az UEFA reakcióját, s utána ő is vizsgálatot indít. Mirkov szerint „az a tapasztalatom, hogy ilyen esetekben az érintettek nem kívánnak velem együttműködni, éppen ezért eljött az idő, hogy az állami szervek foglalkozzanak ezzel a problémával”. Mirkov szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) kiemelten figyelte a belgrádi mérkőzés történéseit, mivel a találkozóra a megszokott számú fogadásokhoz viszonyítva, sokkal több befizetés érkezett a fogadóirodákba. Emiatt nagyon valószínű, hogy az Interpol is foglalkozik majd a történésekkel.

A fogadóirodákban az 1-esből 2-es, vagyis a félidőben hazai vezetés, a mérkőzés végén pedig vendéggyőzelem, fizet a legjobban, valamint az, amikor egy találkozón hétnél több találat születik.