2024. március 28., csütörtök

Meséljenek a képek, meséljen Topolya!

A topolyai önkormányzat és a fennállásának 70. évfordulóját ünneplő Juhász Erzsébet Könyvtár fotópályázata

A topolyai önkormányzat és a Juhász Erzsébet Könyvtár 2015-ben is meghirdeti hagyományos, Topolya a részletekben lakozik című fotópályázatát, amelynek témája az idén: TOPOLYÁT OLVASVA. A pályázatra minden érdeklődő jelentkezését várják korhatár nélkül. Egy pályázó legfeljebb 5 különálló, digitális technikával készült képet küldhet be. A fotókat CD-n (vagy bármilyen más digitális adathordozón) a következő címre kell eljuttatni: Juhász Erzsébet Könyvtár, 24300 Topolya, Fő utca 16. Bővebb információ a 711-725-ös vagy 063/852-8543-as telefonszámokon. A pályázat jeligés. A pályázó nevét, értesítési címét, telefonszámát, e-mail címét, valamint a beküldött fotók készítésének pontos helyét és idejét zárt borítékban mellékeljék. A borítékra is írják rá a jeligét! A pályázó a képek beküldésével elfogadja a kiírás feltételeit, és nyilatkozik, hogy a képek saját felvételei, és más személy szerzői jogát nem sértik. Pályázati határidő: 2015. augusztus 10.

A legjobb képekből a szervezők kiállítást rendeznek 2015 szeptemberében, a Topolyai Napok alatt. A kiállítás időtartama alatti vetítésen minden pályázó munkáját bemutatják. A képeket szakmai zsűri értékeli, a díjazott alkotókat levélben értesítik.

A legjobb felvételek szerzői oklevélben és értékes díjakban részesülnek.

A pályázaton való részvétellel a pályázók beleegyezésüket adják, hogy munkáik szerepeljenek a hagyományos színes falinaptárban és a községi turistaszervezet reklámanyagában, illetve emléktárgyain. Ellenszolgáltatásként a kiválasztott pályamunkák szerzői ajándékcsomagot kapnak a turistaszervezettől azokból a termékekből, amelyeken pályaművük szerepel.

A szervezők arra kérnek minden résztvevőt, hogy a pályázat címét értelmezzék szabadon, sokoldalúan és kreatívan! „Olvassák” Topolyát, legyen számukra a város nyitott könyv! Minden olyan alkotást várnak, amely a fotóművészet kifejezőeszközeivel mesél arról, milyennek látja a várost, milyen „olvasatban” ábrázolja Topolyát.