2024. április 23., kedd

Anna-napok 2015

Asztalitenisz-bajnoksággal kezdődött a kishegyesi programsorozat – Szalmabábu vendégvárók

Péntek délelőtt a kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola tornatermében tartották meg a második Anna-napi asztalitenisz-bajnokságot. Az általános iskolások számára kiírt megmérettetést a Dombos Asztaliteniszklub szervezte. A bajnokságot Mohácsi Zoltán, Kishegyes község alpolgármestere nyitotta meg.

Szalmabábu vendégváró a falu bejáratánál (Fotó: Lakatos János)

Szalmabábu vendégváró a falu bejáratánál (Fotó: Lakatos János)

Lengyel Mónika, a klub elnöke arról számolt be lapunknak, hogy ez alkalommal öt településről érkeztek versenyzők.

– Ez a második Szent Anna-napi versenyünk, amit idén a búcsúi rendezvénysorozat keretében szerveztünk meg. Az idei bajnokságon moholi, topolyai, bácsfeketehegyi, adai és kishegyesi versenyzők vesznek részt, gyermek kategóriában, elsőstől középiskolás korosztályig. Összesen mintegy 30 versenyzőnk van – számolt be Lengyel, majd arról is szólt, hogy a klubnak sikeres éve van, versenyzőik szépen szerepeltek a különböző megmérettetéseken. A legsikeresebb asztaliteniszezőjük Gvozdenović Katarina, aki szerbiai országos bajnokságot nyert a 2014/15-ös évben. Katarina mint a klub legsikeresebb sportolója külön elismerésben részesült a bajnokságot megelőzően.

MINDENKINEK VALAMI

Mohácsi Zoltán az asztalitenisz-bajnokság megnyitóját követően arról számolt be a médiának, hogy az idén kibővült az Anna-napok programja.

– Pénteken sporteseménnyel nyitottunk, majd művelődési műsor lesz a színházban, szombaton pedig családi nap a labdarúgópályán. A jövő héten is számos rendezvény lesz, a búcsú napját megelőzően. Az idáig jól bevált műsorokat ezúttal is felvonultatjuk, és egy kicsit még ki is tudtuk bővíteni a programkínálatot. Például a falunk két bejáratánál felállított szalmabábu is újdonságnak számít, ami azt mutatja, hogy meleg szívvel várjuk a vendégeket, és meleg szívvel várjuk azokat a Kishegyesről elszármazott polgárainkat, akik a szívük mélyén most is kishegyesinek érzik magukat – mondta el az alpolgármester, majd arról is szólt, hogy céljuk a különböző rendezvények támogatása.

– Mi minden rendezvényt támogatunk, mivel nagyon fontosnak tartom, hogy ne az önkormányzat szervezze meg a programokat. Bevonva a civil szférát, a művelődési egyesületeket és a sportklubokat, egy nagyon jó történetet tudunk kialakítani, ami az egész nyarat felöleli. Talán kicsit zsúfoltnak is tűnik a program, de szerintem nem az, mert kell, hogy legyenek történések. Az Anna-napok programjának az a célja, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelő programot, és élvezni tudja azt, ami legközelebb áll a szívéhez – hangoztatta az alpolgármester.

Az Anna-napok keretében kedden 19 órától dr. Szőke Anna A lélek és a valóság kapcsolata – Egy bácskai falu vallási élete című könyvének a bemutatóját tartják a tűzoltóotthonban, július 23-án, csütörtökön 20 órától a Tanyaszínház lesz a vendég, Gárdonyi Géza A bor című darabjának a bemutatójára a Hegyalja utcában kerül sor, és a következő hétvége is számos programot kínál a helybelieknek és az ünnep alkalmából Kishegyesre látogatóknak.