2024. április 19., péntek
LABDARÚGÁS – EURÓPA-LIGA

Ingyenes belépők Újvidéken

A budapesti MTK szurkolói is ingyen nézhették végig csapatuk újvidéki vendégjátékát (fotó: Ótos András)

A budapesti MTK szurkolói is ingyen nézhették végig csapatuk újvidéki vendégjátékát (fotó: Ótos András)

Két magyar és két szerb csapat érdekelt az Európa-liga-selejtező 2. fordulójában: a mai első felvonáson a kupagyőztes Ferencváros a bosnyák Željezničart fogadja, a bajnoki negyedik Debrecen Rigában a Skonto vendége lesz. A szerb csapatok közül az újvidéki Vojvodina a lett Spartaksszal méri össze erejét Újvidéken, a Čukarički pedig szintén saját közönsége előtt fogadja az azeri Qäbälät.

Az újvidéki klub vezetősége – csakúgy mint az MTK elleni visszavágón – ezúttal is úgy döntött, hogy a belépőért nem kell fizetniük a focirajongóknak. Aki szeretné élőben megnézni a 20.30-kor kezdődő találkozót, az ma a keleti lelátónál található jegypénztáraknál veheti fel a belépőjegyet. Egy hivatalos irattal (személyi igazolvány, útlevél) három jegyet lehet igényelni. A budapesti MTK ellen mintegy 9000 néző volt a stadionban, s az újvidéki klub vezetősége bízik abban, hogy ezúttal még többen eljönnek.

A Ferencváros a bosnyák bajnokság ezüstérmesével, a Željezničarral méri össze erejét. A magyar együttes honlapja szerint a rivális legveszélyesebb játékosa Riad Bajić, aki 21 évesen a gólkirályi címet is megszerezte 15 találattal, ráadásul a máltai Balzan búcsúztatása (2:0, 1:0) során kétszer is eredményes volt. Emellett a Željezničar a Ferencváros elleni párharcra már benevezte keretébe Joco Stokićot is, aki az előző szezonban a Borac játékosaként tíz találatig jutott. Az első fordulóban a holland Go Ahead Eagles gárdáját 5:2-es összesítéssel felülmúló Ferencváros többek között abban bízhat, hogy kerete rutinosabb játékosokból áll. A magyaroknál öt futballistának is van főtáblás tapasztalata a második számú európai kupasorozatban, míg a riválisnál egynek sincs. A Željezničarnak rendkívül fiatal a csapata, ugyanis az előző fordulóban pályára lépett játékosai átlagéletkora 23,9 év, ugyanez a szám a Ferencváros esetében 26,7. A két csapat egyszer már találkozott egymással: 1972-ben az UEFA-kupa negyeddöntőjében 3:3-as összesítés után az FTC 11-esekkel vívta ki a továbbjutást.

A DVSC 18 órától játszik Rigában, a Ferencváros találkozója 20.30-kor kezdődik a Groupama Arénában, és este fél kilenckor kezdődik a Čukarički–Qäbälä találkozó is.