2024. április 25., csütörtök

Befejeződött az informatikai tábor

Tiszaszentmiklósi rendezvénymustra

Az elmúlt héten a Tiszaszentmiklós Magyar Kultúrkör informatikai tábort tartott a falubeli gyermekek számára. Dienes Zoltán, a tábor vezetője lapunknak elmondta, hogy elsősorban az internet használatának az előnyeivel ismerkedhettek meg a legkisebbek, emellett elsajátították azt is, hogy mire kell odafigyelniük, hogy véletlenül se essenek bele a modern kor vívmányának a csapdáiba. A táborvezető elmesélte, hogy az elmúlt öt napban a fiatalokat leginkább az érdekelte, hogy miképpen tölthetnek le különböző játékokat, zeneszámokat és más szórakoztató tartalmakat, és a résztvevők – akik többnyire az általános iskola alsó osztályainak tanulói – rendkívül fogékonynak mutatkoztak az alapismeretek elsajátítására.

A Csóka községhez tartozó falu kultúrköre legközelebb a Kacajtábort rendezi meg, július 19-én. Az 1–6 éves gyermekek és anyukáik számára különböző tematikus előadásokat tartanak, ezenkívül játékok és kézműves-foglalkozások is lesznek a négy-öt hétvégét felölelő összejöveteleken – ecsetelte Reperger Miklós, a kultúrkör vezetője. Augusztus 1-jétől 7-éig tartják meg a 21. kézművestábort, amelynek keretében a nemezeléssel és más kézműves-foglalkozásokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, emellett kirándulások, esti diszkó és csapatjátékok is lesznek. Az esti szálláshelyet (sátort) mindenkinek magának kell biztosítania, a részvételi díj pedig 3000 dinár, amely magában foglalja a napi három étkezés és a munkához szükséges nyersanyag árát. Érdeklődni és jelentkezni Rakić Violettánál lehet a 062/842-8446-os számon, valamint Barát Kingánál a 063/866-1007-es és Csizmadia Berák Benittánál a 061/714-3594-es számon.

Augusztus folyamán megrendezik a Bánáti Újság újságírótáborát is, amelyet úgyszintén 2-3 hétvégén, szakaszokban tartanak meg, elsősorban haladók, illetve szakmabeliek számára.

A Tiszaszentmiklós Magyar Kultúrkör ezenkívül több rendezvényt is előirányzott nyári programjának a keretében. Reperger ezek közül az egyesület Szent István-napi ünnepségét emelte ki, amelyet az idén ötödik alkalommal szerveznek meg, és kivételesen szép rendezvénnyel szeretnének előrukkolni. Az augusztus 20-i ünnepségen kívül egy-két nagyobb koncertet is terveznek – mondta el a kultúrkör vezetője.