2024. március 29., péntek
FORMULA–1

Közeleg a jubileumi Magyar Nagydíj

Az elmúlt évekhez hasonlóan a július 24. és 26. között megrendezésre kerülő Magyar Nagydíjjal ismét féltávjához érkezik a Formula–1 szezonja, az idei kiírás azonban ennél sokkal fontosabb mérföldkövet jelent majd, hiszen 30. alkalommal fogadja a Mogyoród melletti pálya a száguldó cirkuszt.

A történet még 1986-ban indult, amikor Bernie Ecclestone eltökélte, hogy Európa „elzárt”, keleti részébe is eljuttatja a sportot, és Jugoszlávia, a Szovjetunió, illetve Magyarország közül utóbbira esett a választása. Az idő igazolta, hogy jól döntött, hiszen az elmúlt évtizedek viharos történéseit ismerve a másik két országban aligha tudta volna ilyen hosszan, megszakítások nélkül bebetonozni magát az F1. A Hungaroring tulajdonosai ugyanis idén elmondhatják, hogy zsinórban 30 éven át vendégül látták a sorozatot, ezzel a ténnyel pedig a sport valaha volt összes helyszíne közül jelenleg csak két klasszikus, Monza és Monaco büszkélkedhet – minden más legendás pályának le kellett nyelnie olykor egy-egy év kihagyást az elmúlt három évtizedben.

A jubileum alkalmából különleges programmal várják a nézőket a versenyhétvége négy napján. Pénteken, 24-én este a pálya főbejáratától balra található parkolóban a magyar zenei élet elmúlt 30 évének legnagyobbjai koncerteznek majd, amely során fellép többek között Charlie, Demjén Ferenc, Somló Tamás, a Betarice és a Magna Cum Laude is. A koncert a hétvégi futamra szóló bármilyen jeggyel ingyenesen látogatható, ám a részvételhez előzetes regisztrációra van szükség a www.gpticketshop.hu oldalon. Ezenkívül a pálya idén is meghirdette az előző években igen népszerű akcióját, amelynek értelmében a csak vasárnap a pályára látogató nézők az állójegyet és a Budapestre tartó oda-vissza vonatjegyet együttesen 9990 forintért vásárolhatják meg Magyarországon belül, így akár Szegeden is.

De nem csak a körítés lesz egyedi, a pályán is zajlik majd a megemlékezés. Korábbi pilóták felvonulását is tervezik, ami körül még mindig igen nagy a titkolózás, szűk körben azonban már kitudódott, hogy az első, 1986-os Magyar Nagydíj győztese, Nelson Piquet is megtesz majd néhány kört vasárnap. Az eredeti terv szerint akkori autójával, a Williams-Honda FW11-es modellel tette volna ezt meg, ám úgy hírlik, hogy az autó jelenleg nincs üzemképes állapotban, a Hungaroring pedig nem szívesen fizetné ki a felújítás magas költségeit a csapatnak, így a háromszoros bajnok brazil valószínűleg másféle autót kap majd maga alá.

Hogy az aktuális F1-es mezőny milyen szórakozást nyújt majd, arra persze a szervezőknek már nem lehet ráhatásuk, de az előző évek tapasztalatai alapján, bármilyen nehéz is az előzés a pályán, a hétvége most is könnyen hozhat majd valami váratlant. Tavaly például széles körökben a szezon legizgalmasabb futamának titulálták a Magyar Nagydíjat, hiszen a monoton Mercedes-uralmat megtörve három csapat autói vívtak szoros csatát a győzelemért az utolsó körökben, és végül Daniel Ricciardo diadalmaskodott a Red Bull volánjánál. Az izgalmakhoz persze kellett Lewis Hamilton műszaki hibája az időmérőn, a fél órával a futam rajtja előtt a pályát elöntő eső, valamint az élmezőny szempontjából rossz pillanatban a pályára küldött biztonsági autó is, de a Hungaroring valami különös oknál fogva mindig szolgáltat váratlan fordulatokat. Az elmúlt évtizedben a nyári zápor meghatározta már a 2006-os és a 2011-es futam kimenetelét is, de emlékezhetünk a 2007-es időmérős botrányra a McLarennél, Heikki Kovalainen valószerűtlen győzelmére 2008-ból, illetve Felipe Massa majdnem végzetes balesetére 2009-ből.

Idén ismét a Mercedes lesz a favorit, de ezen a pályán is esélyük lehet a riválisoknak arra, hogy beleszóljanak Hamilton és Nico Rosberg háziversenyébe. Ha valaki most is olyan jó rajtot fog mögöttük, mint a Williamsek tették Silverstone-ban, a kanyargós pályán könnyebben megőrizheti pozícióját, és már csak a taktikát kell pontosan belőnie a csapatnak. A motorerő itt szintén nem játszik majd döntő szerepet, így a Ferrari és a Renault erőforrásaival meghajtott autók lemaradása csökkenhet a Mercedes által ellátottakhoz képest.

Ám ha végül a címvédő csapat két pilótája játssza le a meccset a győzelemért, akkor is lesz mire figyelni. Az év eleji sejtésekre rácáfolva Rosberg idén is képes komoly nyomást gyakorolni brit csapattársára, hiszen tavalyi hiányosságait követően láthatóan sikerült javítania versenytempóján, Hamilton pedig azért hajt majd a hétvégén, hogy a Hungaroring történetének legsikeresebb F1-es versenyzője legyen. Eddig már négyszer nyert a pályán, akárcsak Michael Schumacher, ám egy újabb győzelemmel egyedül állhatna a ranglista élén.