2024. április 16., kedd

Hamarosan Anna-napok

Kibővült a búcsúnapi rendezvénysorozat programkínálata – Bódi Guszti és Margó lesz az idei sztárvendég

A Dombos Fest mellett az Anna-napok számít Kishegyes legnagyobb és legtömegesebb rendezvényének. Ez utóbbi esemény a hagyományos templombúcsú köré épül, s az utóbbi években a kishegyesi helyi közösségnek is komoly szerep jutott a megszervezésében. Sándor István, a kishegyesi helyi közösség munkatársa arról számolt be lapunknak, hogy a helyi közösség három éve karolta fel az Anna-napokat, s olyan rendezvénysorozattá bővítette, ami minden korosztály ízlését kielégíti.

– A helyi közösség koordinátorként követi a civil szervezetek, egyesületek és magánszemélyek kezdeményezéseit, amelyeket az Anna-napok köré építenének. Így közösen állítjuk össze a programot, természetesen kibővítve a saját tartalmainkkal – mondta el Sándor, majd arról is beszámolt, hogy az idén több napig tart a rendezvénysorozat, mint a korábbi években.

– Tavaly egy kibővített hétvégén zajlott a rendezvény, idén már egy héttel korábban, július 17-én, pénteken kezdetét veszi. Ekkor fogja a Dombos Asztaliteniszklub megtartani a Dombos asztalitenisz-tornát. Az aznapi programba bekerült egy táncos-zenés műsor is, amit a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület szervez. 18-án, szombaton egy új programmal bővül az Anna-napok rendezvénysorozata: a Nők Kishegyesi Fóruma családi napot szervez a labdarúgópályán. Már korábban is szerveztek ilyet, de most úgy időzítették, hogy bekerüljön az Anna-napok programjába. Július 21-én, kedden dr. Szőke Anna fogja bemutatni A lélek és a valóság kapcsolata – Egy bácskai falu vallási élete című könyvét – mondta el Sándor az előrendezvényekről. A programsorozat fő része július 23-án, csütörtökön kezdődik, és négy napon át tart.

– Csütörtökön érkezik a Tanyaszínház, ők Gárdonyi Géza A bor című előadását fogják bemutatni. Pénteken kishegyesi festők képeiből összeállított kiállítás nyílik a színház előcsarnokában, amit a Finito, avagy a magyar zombi című vígjáték követ a topolyai Mara Amatőr Színház előadásában. Szombaton délután a nyugdíjasotthonban lesz nyugdíjasbál, amit művelődési műsor követ a színházteremben. Itt a bácsfeketehegyi, szeghegyi, kishegyesi és tápéi művelődési egyesületek fognak bemutatkozni egy közös produkcióval. A műsor követően az Ifjúsági Otthon fogja megnyitni kapuit a vendégek előtt, DJ Nia Even és a Popcorn együttes lép fel. Vasárnap lesz a búcsú napja és a rendezvénysorozat fő állomása. 10 órakor ünnepi szentmisével kezdődik a program a Szent Anna-templomban, majd több helyszínen is lesznek történések. Ebben az évben az újonnan megnyílt Sógor Exclusive már 11 órától élő zenével várja a vendégeket. 15 órától lovas felvonulás lesz az Endukas Lovasklub szervezésében a Fő utcán, ami a körfogalomnál fog véget érni. Itt a felvonulás után középkori lovagtorna-bemutató következik majd a Szt. Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület közreműködésével. Már hagyományosnak számít a szabadkai fúvószenekar fellépése, amire a színház előtt fog sor kerülni 17 órától. 18 órától ismét a Sógor Exclusive-é lesz a főszerep, a magyarországi Nóta TV sztárjai, Bódi Guszti és Margó lépnek fel. Ezt a Popcorn, majd a SKAgetHER fellépése követi ugyanitt, végül DJ Luival és nosztalgiadiszkóval zárul a nap.

A helyi közösség munkatársától végezetül azt is megtudtuk, hogy a Bódi Guszti-koncert kivételével minden rendezvény ingyenes lesz.