2024. március 29., péntek

Kóla, diszkó, sült krumpli

Szombaton nosztalgiadiszkót tartanak a Népi Technikában

A Népi Technika zentai szervezete holnap este a tavalyi összejövetel nagy sikerére való tekintettel megrendezi nosztalgiadiszkóját.

Bíró Magyari Tas, a szervezet titkára elmondta, hogy az idei nosztalgiabulin is a régi idők kikapcsolódási lehetőségeit s egy talán boldogabb korszak szép emlékeit idézik föl az idősebb nemzedék körében, de minden vendéget szeretettel várnak a rendezvényre. A tavalyi retró partihoz hasonlóan ezúttal is lesz diszkókirály- és diszkókirálynő-választás, a kedvezményes áron megvásárolható italok mellé korlátlan mennyiségű sült krumplit is felszolgálnak a hagyományos módon pionírjelmezbe öltözött bárpultosok.

A több civil szervezetet is magába tömörítő egyesület székházában egyébként az elmúlt időszakban is folytatódtak a felújítási munkálatok, s a közeljövőben elkezdődik egy rostélyozásra alkalmas helyszín kiépítése is az udvar végében. Az aktivistáknak sikerült elérniük, hogy a szomszédos épület tulajdonosa rendbe tegye a két telket elválasztó, korábban életveszélyesen megdőlt udvari falat. Elkészült a Rozetta Kézművestársaság Krea-Tisza elnevezésű alkotóműhelye is, amelyben hetente többször rendeznek különböző kézműves-foglalkozásokat, a közeljövőben pedig egy többhetes nyári kézművestábort is tartanak. A nyár folyamán a szervezet aktivistái folytatják a Népi Technika belső tereinek a korszerűsítését, ahogyan a tervek között szerepel az épület udvar felőli részének a felújítása is, továbbá az udvar burkolatának a felújítását és a parkosítást is meg szeretnék oldani a nyár folyamán – mondta a szervezet titkára.