2024. április 18., csütörtök
ZOMBOR

Úri Annamária a Nemzedék diákja

Zomborban az önkormányzat megvárta, amíg csitul az iratkozási láz, és csak ezt követően tüntette ki a legeredményesebb tanulókat. A Nemzedék diákja címet Úri Annamária, a gimnázium tanulója nyerte el, aki kiváló eredményei mellett több, különböző tanulmányi verseny győztese volt.

A végzett nyolcadikosok és középiskolások fogadásán Saša Todorović polgármester azzal az óhajjal és intelemmel bocsátotta az egyetemre vezető útjukra a volt középiskolásokat, hogy tanulmányaik végeztével térjenek vissza szülővárosukba, amivel nem csak szüleiknek szereznek örömet, hanem megszerzett tudásukat Zombor és polgárai javára fordíthatják.

A legeredményesebb diákokat Borislav Staničkov, a városi képviselő-testület elnöke, egyben a zombori Iskolaigazgatóság vezetője is köszöntötte.

– Boldog vagyok, hogy ebben a városban élhetek, amit az oktatásügy és a kultúra emelt magasba. Tény, hogy a válságok idején meg olyan mélységbe süllyedt, amit nem érdemelt meg. Csupán tudással és műveltséggel emelkedhetünk a bennünket körülvevő nehézségek, gondok és problémák fölé. Nagy megtiszteltetés, ha egy másik városban olyan zomboriak felől hallunk, akik innét vitték magukkal tudásukat, tehetségüket és adottságukat – mondta Staničkov.