2024. április 24., szerda

Megkapja a területet új stadionjához az AC Milan

Az első komolyabb akadály elhárult az AC Milan labdarúgóklub elöl ahhoz, hogy megépíthesse saját stadionját, miután megkapta a kiszemelt terület tulajdonosának engedélyét.

A milánóiak közleménye szerint a város korábbi szabad kereskedelmi területét birtokló alapítvány lehetővé tette számukra, hogy megvegyék azt a földet, melyre új arénájukat építik majd.

"Ez az első, történelmi lépés" - áll Barbara Berlusconi klubigazgató nyilatkozata a közleményben, melyben a sportvezető hangsúlyozta, a következő feladat az lesz, hogy benyújtsák és elfogadtassák a teljes építési projekt tervezetét.

Az AC Milan jelenleg az Internazionaléval közösen használja a Giuseppe Meazza Stadiont, a mostani tervek szerint azonban már csak a 2018/19-es szezonig, ekkorra kellene ugyanis elkészülnie a 48 ezer férőhelyes új létesítménynek.

Barbara Berlusconi arra is kitért, hogy számításaik szerint az új stadion évente 50-80 millió eurót termel majd csak az extra, vagyis nem a labdarúgásból származó bevételekből.

Olaszországban a klubfutball fejlődési lehetőségeinek legfőbb gátját sokan éppen abban látják, hogy a csapatok stadionjai önkormányzati tulajdonban vannak, így a klubok elesnek a létesítmények adta bevételi lehetőségektől. Kivételt ez alól csak a bajnok Juventus, valamint az Udinese jelent a Serie A-ban.