2024. március 28., csütörtök
ÖKÖLVÍVÁS

Ifjúsági Aranykesztyű Szabadkán

Mától vasárnapig a szabadkai sétaerdei sportcsarnokban tartják meg a 33. Vajdasági Aranykesztyű ifjúsági ökölvívótornát, amelyre huszonnégy ország legjobbjai jelezték részvételi szándékukat. Vjekoslav Ostrogonac, a Városi Tanács sporttal, ifjúsági ügyekkel és turizmussal megbízott tagja kiemelte, hogy nagy öröm számára, hogy Szabadka sorozatban másodszor rendezheti meg e rangos versenyt.

Jovica Panić, a Vajdasági Ökölvívó-szövetség elnöke megköszönte Szabadka városának és a Spartacus Ökölvívóklubnak a verseny megrendezéséhez nyújtott segítségét, de nem hagyta ki a torna főtámogatóját, a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárságot, valamint a szabadkai ifjúsági irodát sem, amely a volontőröket biztosította az eseményhez.

A torna egy nappal tovább tart, mint tavaly, amikor négy napig versenyeztek Szabadkán a legjobb ifjúsági ökölvívók. A mezőny rendkívül erős lesz, hiszen Oroszország, Ukrajna, az Egyesült Államok legjobb korosztályos ökölvívói is ringbe szállnak – mondta Panić.

A legnépesebb csapattal, 26 ökölvívóval a kazahok érkeznek, Magyarországot 22, Szerbiát pedig 13 ökölvívó (8 férfi, 5 nő) képviseli.

Tomislav Antelj, a Spartacus Ökölvívóklub edzője, a torna egyik szervezője elmondta, hogy az utóbbi hetekben Szabadkán edzőtáborozott az orosz, a litván és a szerb válogatott.

Nagyon erős lesz a mezőny, elég, ha csak az oroszokat említem, akik mind a tíz súlycsoportban az első helyet tűzték ki célul. Örülök annak, hogy Szabadka és a Spartacus Ökölvívóklub a versenynek köszönhetően tovább öregbítheti hírnevét. Szerbiát nyolc férfi versenyző képviseli, akiktől legalább két döntőt várok, habár minden egyes győzelem a csoda kategóriába tartozna, hiszen nincs rendszerünk, a Szerbiai Ökölvívó-szövetség teljes egészében a vajdasági szövetségre támaszkodik – mondta Antelj.

Veljko Gligorić hazai pályán száll ringbe a válogatott színeiben.

Az edzőtáborban komoly tapasztalatokat szereztünk a torna előtt, amit akár mini-világbajnokságnak is nevezhetek, hiszen huszonnégy ország legjobbjai küzdenek majd az első helyért. Remélem, hogy megnyerem a versenyt, idén már több hasonló tornán vettem részt, az egyiken bronzérmet szereztem. Jól sikerült a felkészülés, mindent megtettem azért, hogy jó formába kerüljek, edzőm utasításait betartottam, így remélem, hogy az Aranykesztyű az enyém lesz – mondta Gligorić.

A torna ma 15 órakor kezdődik, csütörtökön, pénteken és szombaton 11-től 16 óráig tartanak a küzdelmek, a döntők pedig vasárnap 12 órakor kezdődnek. A mérkőzések élőben követhetők lesznek a Vajdasági Ökölvívó-szövetség honlapján, a www.bsv.org.rs oldalon.