2024. március 29., péntek

Győzelem az orosz Mordovija ellen

A zlatibori edzőtáborból hazafelé menet a Spartacus labdarúgói felkészülési mérkőzést játszottak az orosz Mordovija csapata ellen az ópázovai edzőközpontban. Az eddigi legerősebb edzőmérkőzésen a Kék Galambok Milić két és Torbica egy góljával 3:1-es győzelmet arattak ellenfelük fölött. A szabadkaiak a Janošević, Farkas, Mezei, Kovačević, Antonić, Makarić, Jondić, Plavšić, Milić, Torbica, Ivanović összeállításban kezdték a mérkőzést, majd a találkozó folyamán alkalmat kapott még Mirković, Spremo, Georgijević, Fedin, Matić, Manojlović, Banjac, Ćalasan, Ljubenović, Sili is. A bajnoki főpróbát július 11-én tartják, amikor a magyar NB I.-be feljutott Békéscsaba látogat a szabadkai városi stadionba. A klubhoz kapcsolódó hír, miszerint Stefan Spremo, a csapat ifjúsági játékosa hároméves szerződést írt alá a klubbal.

Bajmokon befejeződött a nyári kispályás labdarúgótorna. A döntőben a Jasimpex/Superinfo 5:4-re legyőzte az Agrarpromet együttesét, és a tornagyőzelem mellé 110 000 dináros csekket is átvehettek. A harmadik helyet a Krivaja együttese szerezte meg, miután a bronzmeccsen 1:0-ra legyőzte az Aleksa Šantić együttesét. A Jasimpex/Superinfo a következő összeállításban lépett pályára: Banjanin, Suknović, Stojanović, Maravić, Ivković, Cvetković, Rothpflug, Blažić, Rakić, Čizmar, Štetak, Arbutina. A legjobb kapusnak Stefan Ristićet (Krivaja) választották meg, a legjobb játékosnak Marjan Cvetkovićot (Jasimpex/Superinfo), aki egyben 17 góllal a torna gólkirálya is lett.

A szabadkai Champions női csapata az első helyen végzett Kisújszálláson az V. jótékonysági kispályás női labdarúgótornán. A csoportmérkőzések során a szabadkai együttes az UTE csapatát 5:0-ra, a Kisújszállást 2:0-ra, a Dévaványát 4:0-ra, a szolnoki Méhecskéket 8:3-ra győzte le, a Mezőberény 3:1-re legyőzte Mićo Marijić együttesét. Az elődöntőben a Champions újra a mezőberényiekkel találkozott, ezúttal a szabadkaiak visszavágtak ellenfelüknek a csoportban elszenvedett vereségért, és 5:2-es győzelemmel vonultak le a pályáról. A döntőben a kiválóan játszó Champions a Gyula csapatát 2:0 arányban múlta felül, és ezzel megszerezte a tornagyőzelmet. A dobogó harmadik fokára az UTE együttese állhatott fel.