2024. március 28., csütörtök

Mayweathert megfosztották egyik vb-címétől

A Boksz Világszervezet (WBO) megfosztotta váltósúlyú világbajnoki övétől Floyd Mayweathert, mivel az amerikai bokszoló nem fizette be Manny Pacquiao legyőzését követően a szervezetnek járó hivatalos díjat.  

Mayweathernek július 20-ig van lehetősége a fellebbezésre, de várhatóan ezzel nem fog élni, ugyanis már a találkozót követően jelezte, szeretne lehetőséget adni a fiataloknak, s le fog mondani címeiről.
Mayweather május 2-án, az évszázad mérkőzésének titulált összecsapáson egyhangú pontozással győzte le Fülöp-szigeteki riválisát. A találkozó tétje három világbajnoki öv volt, amelyek közül kettőt - a WBC-ét (Boksz Világtanács) és a WBA-ét (Boksz Világszövetség) - Mayweather, egyet pedig - a WBO-ét (Boksz Világszervezet) - Pacquiao birtokolt.
A jegybevételekből, a televíziós közvetítések jogdíjából, szponzori díjakból megközelítőleg 600 millió dollár folyt be a szervezőkhöz. A kizárólag erre az összecsapásra kötött televíziós előfizetések (pay per view) nagyjából 430 millió dollárt hoztak.
A 12 menetes csatáért a győztes Mayweather 240 millió dollárt, Pacquiao pedig 125 millió dollárt tett zsebre.