2024. április 25., csütörtök

Átadták a községi elismeréseket Adán

Ada község képviselő-testületének csütörtöki díszülésén a községházán Bilicki Zoltán polgármester és Búcsú Attila, a képviselő-testület elnöke átadta a 2015. évi községi elismeréseket a kitüntetetteknek: két díszoklevelet, egy érdemérmet és három dicséretet adtak át azoknak a polgároknak és jogi személyeknek, akik és amelyek hozzájárultak a község fejlődéséhez. Továbbá a polgármester négy személynek adományozott köszönőlevet a sport-, művelődési és társadalmi életben kifejtett tevékenységéért.

Az idei kitüntettek a község vezetőségével

Az idei kitüntettek a község vezetőségével

A tegnap délben megtartott díszülésen Búcsú Attila köszöntötte az egybegyűlteket, köztük az önkormányzat, a közintézmények, az egyházak, a környező községek képviselőit, valamint a tartományi tisztségviselőket, többek között Miroslav Vasint, a tartományi kormány alelnökét, gazdasági titkárt. A város történelmét felidéző összefoglaló után Bilicki Zoltán polgármester mondott ünnepi beszédet. Hangsúlyozta, hogy az elmúlt egy év a beruházások éve volt Ada községben, de újabb céljaik is vannak. Elmondta: a beruházások mellett az önkormányzat a vagyon és az értékek megőrzésére törekszik, amit továbbra is elvárhatnak tőlük a polgárok. Az önkormányzat nem tudja befolyásolni a mindenkit sújtó nehézségek leküzdését, az elvándorlást, a bérek és nyugdíjak csökkentését, de mindent megtesznek azért, hogy ezeknek a hatását csökkentsék olyan projektumokkal és támogatásokkal, amelyeket a község finanszíroz. Felsorolta, hogy milyen kedvezményekkel, juttatásokat és programokkal támogatják a nyugdíjasokat, a fiatalokat, a családokat, a vállalatokat, valamint a mezőgazdasági termelőket.

A díszülés folytatásában a résztvevők megtekintették az önkormányzat elmúlt egyévi munkájáról készült filmösszeállítást. Végezetül a díjazottak átvették az elismeréseket. Díszoklevélben részesült a moholi Radovan Tešić sportmunkás a sportban végzett 30 éves munkásságáért, amellyel hozzájárult a tanítványai által elnyert számos érem és serleg megszerzéséhez. Díszoklevelet vett át az adai Pálfi Zsolt sporthorgász, aki a szerbiai sporthorgász-válogatott tagjaként bronzérmet szerzett a 2014-es világbajnokságon, valamint számos kiemelkedő eredményt ért el egyéni és csapatversenyben. Érdeméremben részesült az adai dr. Papp Gospić Dragica radiológus szakorvos a betegekért és a rászoruló gyerekekért végzett jótékony és fáradhatatlan munkásságáért, valamint humanitárius tevékenységéért. Dicséretben részesült a moholi Stevan Morović a helyi mezőgazdaság és Mohol település fejlődésében kifejtett többéves munkájáért, valamint önkéntes tevékenységéért. Ugyancsak dicséretben részesült a moholi Zöldike természetvédelmi egyesület a környezetvédelem területén kifejtett tevékenységéért, valamint Mohol település szebbé tételéért. Dicséretben részesült még az adai Miroslav Belančić a munkások jogaiért folytatott önfeláldozó munkájáért, valamint a szociális konfliktusok megoldásában vállalt érdekképviseletéért. Emellett köszönőlevelet vehetett át az adai Szőke István a női és férfi-kézilabdasportban végzett 55 éves tevékenységéért, valamint az adai Slavko Kos a község művelődési életében kifejtett tevékenységéért, továbbá az adai Nacsa István az idősek szociális védelmében végzett sokéves munkájáért, illetve a törökfalui Nagy Rózsa a művelődési életben végzett önzetlen munkásságáért.