2024. április 25., csütörtök

Megrongálták a szökőkutat

(Fotó: Tómó Margaréta)

(Fotó: Tómó Margaréta)

Ismeretlen tettesek megrongálták a szabadkai városháza előtti kék szökőkutat. Csütörtökre virradóra a szökőkutakat karbantartók riasztották a rendőrséget, mert a helyszínre érkezésükkor a díszcserepekből a rongálók kitépték a virágokat, egyikből az egész cserepet kirángatták, s azt a vízbe dobálták. Mint megtudtuk, a szökőkút egyes elemeit is elgörbítették, így a vízsugár sem tudott megfelelően folyni reggel. A szökőkutat egyébként kedden tisztították meg, töltötték fel újra vízzel, így a kár még nagyobb. Most, két nappal később mindent elölről kell kezdeni. A Szabadka Város Építési Igazgatósága Közvállalat illetékese szerint a részletes vizsgálatot követően tudják csak megállapítani, pontosan mekkora is a kár, de annyi már most látszik, hogy 50 ezer és 100 ezer dinár között mozog. A rendőrség jegyzőkönyvet készített, a nyomozásban segítségükre lesznek a környező épületeken található kamerák felvételei is.

Szabadka Város a legerélyesebben elítéli a kék szökőkút megrongálását, és azt a városi közvagyon elleni támadásnak tartja, áll a polgármesteri hivatal közleményében.

– A vandál cselekedet motívumára való tekintet nélkül az illetékes szervektől követeljük, hogy mielőbb vizsgálják ki az esetet, és az elkövetőket juttassák az igazságszolgáltatás kezére, hogy nyerjék el méltó büntetésüket – áll egyebek mellett a közleményben.