2024. április 25., csütörtök

Tanyák árnyékában

Öt napos tábor a nyári szünidő tartalmas és szórakoztató eltöltésére

A Jogi Egyesület a nyár folyamán tábort szervez az általános iskolák alsó osztályosai számára Tanyák árnyékában elnevezéssel, melynek célja, hogy a gyerekek hasznos és szórakoztató módon töltsék szabadidejüket a nyári szünet alatt, amíg a szülők dolgoznak.

Az öt napos program keretében a Szabadka környéki tanyákon töltenek majd el néhány órát, ahol a játékos foglalkozások mellett lehetőségük lesz többek között lovaskocsin utazni, lovagolni, de ellátogatnak majd kertekbe, gyümölcsösökbe is.

Olivera Imbronović, a Jogi Egyesület elnöke elmondta, az elmúlt hónapokban tartott műhelymunkáik iránt folyamatosan nagy volt az érdeklődés, s a nyári tábor valójában ennek a folytatása lesz.

Mirjana Kosanović, a projektum koordinátora a részletekkel kapcsolatban elmondta, a tábor egész nyáron tart majd és minden héten újabb csoportnak lesz lehetősége bekapcsolódni a programba.

– A hétfőtől péntekig tartó műhelymunkákra tizennégy fős csoportokat fogadunk, melynek keretében a gyerekek öt különböző helyszínre fognak kilátogatni. A foglalkozások alatt igyekszünk megismertetni őket a különféle népi hagyományokkal, kultúrákkal is, és lesznek képzőművészeti-etno műhelyek, valamint régi idők csapatjátékai is.

Mint elhangzott, a táborban való részvétel igen sok előnnyel jár, hiszen a foglalkozások alatt fejlődnek a gyerekek motorikus képességei, a kommunikációjuk, kezdeményezőkészségük, bővül a tudásuk, szabadidejüket pedig a televíziózás vagy a számítógépezés helyett a természetben töltik.

A gyerekeket szervezetten viszik az aznapi helyszínre, az indulás minden nap 9 órakor lesz a Szabadegyetem mögötti parkolóból, és 15 órakor indulnak vissza a városba. A foglalkozások alatt ebédet is biztosítanak a résztvevőknek. Az öt napos program 5500 dinárba kerül, bővebb információ pedig a www.udruzenjejogi.com. internetes honlapon található. Jelentkezni a jogicentar@gmail.com e-mail címen, a 063/292-500 vagy a 060/855-60-71-es telefonszámon is lehet.