2024. április 23., kedd

Gyűjtés a migránsok számára Szabadkán

Vízre van legnagyobb szükségük

A Polgári Értékek Központja (Centar građanskih vrednosti – CGV) nevű polgári egyesület a Klein House-szal karöltve szombaton és vasárnap (július 4-én és 5-én) gyűjtést szervez a Szabadkán tartózkodó menekültek részére.

A segélygyűjtési akciót a Klein House Social Bar & Art Galery (Szabadka, Strossmayer utca 9.) termében tartják meg a két hétvégi napon 10 és 19 óra között.

Kérik a polgárokat, szervezeteket és cégeket, hogy csatlakozzanak az Afganisztánból, Szíriából, Irakból és egyéb, háború sújtotta területekről menekülő, ideiglenes vendégeink számára vizet és élelmet gyűjtő kezdeményezésükhöz.

„Segítsük a túlélésüket! Legnagyobb szükségük vízre és élelemre van: kenyérre, konzervre, joghurtra, szalámira (ami nem sertéshúsból készült), zöldségre, gyümölcsre… Bármi megfelel, ami azonnal fogyasztható. Ezen kívül fájdalomcsillapítóval, kötszerrel, fertőtlenítő- és tisztálkodási szerekkel is sokat tudunk segíteni, ahogy lábbelivel és ruhaneművel is. Az összes adományt a Kelet-Európai Misszió (Istočnoevropska misija) aktivistájának, Varga Tibornak továbbítjuk. Ő fogja szétválogatni és eljuttatni azoknak, akiknek a segítségünkre és az emberségünkre most legnagyobb szükségük van."

Az akció támogatói:

Magločistač (Ködoszlató) hírportál
Inicijativa mladih za ljudska prava u Subotici
(Szabadkai ifjúsági kezdeményezés az emberi jogokért)
Második Nyilvánosság facebook csoport
Mosolyogj Szabadkára polgári csoport
Authentic Vojvodina polgári egyesület