2024. március 29., péntek

Közlekedésbiztonsági akciók kezdődnek Óbecsén

Az Óbecsei Ifjúsági Szervezet (BUM) és az óbecsei önkormányzat közös munkájának köszönhetően lesz pénz arra a projektumra, amelynek a célja a község közlekedésbiztonságának a növelése. A projektum az építésügyi, közlekedési és infrastrukturális minisztérium pályázatán nyert 550 ezer dinárt, ehhez tesz még hozzá 227 ezer dinárt a BUM.

Aleksandar Đekić, a szervezet elnöke elmondta: a projektum júliustól december végéig tart, a célja pedig a közlekedés résztvevői tudatosságának és a közlekedés biztonságának a növelése. Az elkövetkező fél évben a többi között az egészséges életmódról, a gépkocsiban használatos biztonsági övek fontosságáról, a kerékpáros közlekedésről, a mobilkészülékek és más elektronikus eszközök biztonságos használatáról tartanak majd interaktív előadásokat és képzéseket, lesznek figyelemfelkeltő kampányok, közvélemény-kutatások, alkoholfogyasztási tesztelések, és az érdeklődőknek lesz alkalmuk kipróbálni a bódult, illuminált állapotot szimuláló „részeg szemüveget” is. Az Európai Mobilitási Hét ideje alatt, azaz szeptember 16-a és 22-e között a közlekedés résztvevői ajándékokat kapnak, a szervezők ugyanis nem csak szórólapokat osztogatnak majd, hanem láthatósági mellényeket és biciklilámpákat is.

Vuk Radojević polgármester kiemelte: a jó ötletek alapján, megfelelő hozzáértéssel kidolgozott projektumok mellett az önkormányzat is örömmel áll ki, és nemcsak a pályázásban, hanem a végrehajtásban is kész támogatást nyújtani. A szóban forgó projektum kidolgozói a Szerbiai Közlekedésbiztonsági Ügynökség Óbecsére vonatkozó adataira támaszkodtak munkájuk során, ezek szerint 2001 és 2013 között például kimagaslóan a legtöbb halálos közlekedési baleset éppen júliusban történt.