2024. március 28., csütörtök

Hat góllal masírozott a döntőbe Argentína

Nem hozott kiegyenlített küzdelmet a Chilében zajló Copa América második elődöntője, hiszen Argentína esélyt sem adott Paraguaynak, 6:1-es győzelmével bejutott a szombat esti fináléba, amelyben a házigazda lesz az ellenfele.

Nem sikerült az ismétlés Paraguaynak, a 2011-es kontinenstornán a döntőig menetelő válogatottat ezúttal megállította Argentína, sőt valósággal lemosta a pályáról. Marcos Rojo a 15. percben szerezte meg az argentin vezetést, a 27. percben Javier Pastore góljával a paraguayi álom szertefoszlani látszott, de Lucas Barrios szünet előtti gólja ismét felcsillantotta a reményt. Éppen csak a szünet idejére, hiszen Angel di María a 47. és az 53. percben is betalált, eldöntve a döntős kilétét. Sergio Agüero és Gonzalo Higuaín növelte tovább a különbséget.

Chile az ötödik Copa-döntőjére készül, a korábbi négyet mind elvesztette, Argentína ellenben már 26-szor volt a finálé egyik szereplője, és 14-szer el is hódította a serleget. Egy újabb sikerrel beérné a rekorder, 15-szörös győztes Uruguayt.