2024. április 18., csütörtök

Régi járművek találkozója

Három helyszínen lehet majd megtekinteni az oldtimerokat

Pénteken veszi kezdetét a tizenhetedik Nemzetközi Oldtimer-találkozó, s a rendezvény keretében három helyszínen is megtekinthetők lesznek a járművek, így Szabadka főterén, Pacséron és Palicson is.

Vjekoslav Ostrogonac, a városi tanács sport-, ifjúsági és idegenforgalmi ügyekkel megbízott tagja elmondta, a július 3-a és 5-e között megrendezésre kerülő találkozóra a szabadkai Oldtimer Klub szervezésében kerül sor, amelyhez az önkormányzat is támogatást nyújt, s a rendezvényen mintegy százötven vendég és nagyjából száz régi jármű vesz részt, a volt Jugoszlávia tagállamain kívül pedig Magyarországról, Ausztriából és Németországból is érkeznek résztvevők.

Mint Tomislav Vidaković, a szabadkai Oldtimer Klub elnöke elárulta, klubjuk immár húsz éve létezik, s igyekeztek ennek kapcsán magát a várost idegenforgalmi szempontból is minél inkább megismertetni, de sporteseményekkel is gazdagítani a találkozót, Pacséron ugyanis régi sportokból tartanak bemutatót.

– Sok érdekes és néhány igen ritka járművet is meg lehet majd tekinteni, így lesz néhány jármű az első világháború idejéből, a két háború közötti időből, és számítunk arra, hogy újabb, eddig még nem látott járműveket is kiállítanak. A találkozó központi részére szombaton délután, azaz július 4-én kerül sor a főtéren, de a pacséri és palicsi fürdőhöz is kilátogatunk, ahol úgyszintén megtekinthetők lesznek majd a régi idők járművei.

Risto Radulović, a végrehajtó-bizottság tagja a rendezvény programjáról számolt be részletesen.

– Pénteken 16 és 20 óra között várjuk a találkozó résztvevőinek érkezését a Diákotthonban, majd szombaton délelőtt a közlekedési rendőrség kíséretében megindulunk Pacsérra, a fürdőbe, ahová Bajmokon keresztül vezet az utunk, és mivel lesznek körünkben lassabb járművek is, a tervek szerint valamikor fél tizenegy körül érkezünk meg a helyszínre. Itt a résztvevőknek lehetőségük lesz fürdeni is, majd az ebéd után, nagyjából két óra körül indulunk vissza Szabadkára. Egy rövid pihenő után a menet a főtérre érkezik, ahol a szabadkaiak 17 és 20 óra között tekinthetik meg a járműveket. Ennek keretében a közönségszavazat alapján kihirdetjük a legszebb motort és autót, illetve a legidősebb motort és autót, a díjakat pedig a városháza dísztermében adjuk át. A találkozó másnap reggel folytatódik a már hagyományosnak számító régi alkatrészek vásárával, ennek helyszíne a Diákotthon udvara lesz 7 és 10 óra között, majd ezt követően megindulunk Palicsra, s a járműveket a Férfistrandon lehet majd megnézni. A résztvevőknek lehetőségük lesz a palicsi termálfürdőben is megpihenni, majd a délutáni órákban indulnak haza.