2024. március 29., péntek

Fokozott ellenőrzést rendeltek el Debrecenben

Debrecen egész területére kiterjedő fokozott ellenőrzést rendelt el a város rendőrkapitánya szerda déltől július 15-én 24 óráig - közölte a rendőrség az MTI-vel.

A közlemény szerint a fokozott ellenőrzés célja a közrend, a közbiztonság fenntartása, a jogellenes cselekmények elkövetésének megelőzése, megakadályozása, az elkövetett szabálysértések, bűncselekmények felderítése.

Az ellenőrzés keretében a rendőrök igazoltathatnak, átvizsgálhatják az emberek ruházatát, járművét, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatják - írták, megjegyezve: a rendőrség mindent megtesz azért, hogy a fokozott ellenőrzés az állampolgárokat ne zavarja, annak célja kizárólag a jogsértő cselekmények megelőzése, illetve megakadályozása.

A közleményben nem említették ezt, de Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere az MTI-t arról tájékoztatta: az intézkedés összefügg a helyi befogadótáborban és annak környékén hétfőn történt erőszakos cselekményekkel.

A rendőrséggel megállapodtak abban, hogy a következő hetekben kiemelten fokozott rendőri jelenlét lesz egész Debrecen területén, hangsúlyozottan a keleti városrészben, a tábor környékén - mondta Papp László.