2024. március 29., péntek

Újabb sikeres idényt zárt a Tisza

Adorján labdarúgásának az idén is folytatódott a sikersorozata. Mint ismeretes, a 63 éves múltra visszatekintő Tisza Labdarúgóklub csapata a legnagyobb sikert két évvel ezelőtt érte el, amikor másodszor is megnyerte a Szabadkai Ligát, és a 2013/2014-es idényben a klub történetében először a Tisza-parti gárda vállalta a magasabb rangfokozatot. Az adorjáni zöld-fehérek sikeresen szerepeltek a Vajdasági Liga keleti csoportjában is, hiszen a csapat első vajdasági ligás idényében az előkelő 6. helyen végzett, és jogot szerzett a Vajdasági Liga bácskai csoportjában való szereplésre.

Miután tavaly nyáron ismét ligát váltott a Tisza menti kis falu, Adorján labdarúgócsapata, a Zentától negyedszer is visszatért Adorjánra Branislav Bulatović sikeredző, és alapos munkával készültek az új idényre, a Vajdasági Liga bácskai csoportjában való szereplésre.

A Tisza labdarúgói tavaly nyáron történetük második vajdasági ligás idényét is nagy ambíciókkal kezdték, és a felsőház megszerzését tűzték ki célul, ami sikerült is. Annak ellenére, hogy nem ismerték az új liga összetételét, gyorsan alkalmazkodtak a megváltozott körülményekhez, és minden csapatnak egyenrangú ellenfelei voltak.

A Tisza-parti zöld-fehérek végül az előkelő 5. helyen zárták második vajdasági ligás idényüket, ami nagyjából megfelel a várakozásnak, bár a szakvezetés és a szurkolók szerint is ez a csapat komolyabb hozzáállással és egy kis szerencsével akár a dobogós helyezést is megpályázhatta volna.

A csapat 30 forduló során 15 győzelmet, 7 döntetlent és 8 vereséget jegyzett 52:31-es gólaránnyal, ami 52 pontot jelentett számukra.

A felnőttcsapat góllövőlistáját Dušan Milenković vezeti 15 góllal, Saša Plavšić 9, Goran Živković 5, Nagy Zoltán és Nemanja Vojvodić 4-4, Miodrag Mandić 3, Basa Attila és Moris Maslovara 2-2, Győri Attila, Andi Thaqi, Bátor Alen, Tandari Zsolt, Velez Árpád és Ratko Radulović 1-1 gólt lőtt.

A Tisza utánpótláscsapata a mögöttünk álló idényben a Magyarkanizsa–Zenta–Ada Községi Ligában szerepelt, és ebben az ötcsapatos miniligában a Tisza B csapata 28 ponttal, 8 győzelemmel, 4 döntetlennel és 8 vereséggel, 28-28-as gólaránnyal a harmadik helyen fejezte be a bajnokságot a Tornyos és a Horgos 1911 csapata mögött.

A Tisza B csapatának legeredményesebb játékosa Mišković Damir volt 5 góllal, őt követik Bagi Rafael 4, Faragó Attila 3, Préda Miklós, Mišković Krisztián, Borsos Z. Csaba és Törteli Dániel 2-2, Kávai Attila, Borsos Márk, Perpauer Andor, Bagi Kamil, Újhelyi Krisztián, Csizmadia Dániel és Kis Aleksandar 1-1 góllal.

A Tisza-parti csapatnál már a jövőre is gondolnak, hiszen Lackó Károly és Bagi Rafael irányításával a 12–15 éves gyerekeket is benevezték a Tisza menti pionírligába, ahol a liga legfiatalabb focistáiból álló együttes nem tudott méltóképpen helytállni a tapasztaltabb és képzettebb focistákból álló csapatokkal szemben, és a 11. helyen fejezte be a bajnokságot.

A klub 63 éves fennállása óta most először Korponai János és Törteli Dániel irányításával 6–7 éves gyerekekkel is foglalkoznak, mert őszre szeretnék benevezni a legfiatalabbakat is a Tisza menti Futball 7 ligába.