2024. március 29., péntek

Karlović rekordszámú ásszal verte Berdychet

Mladenović Halepet ejtette ki

Két esélyes is búcsúzott pénteken a jelentősebb tenisztornákról, Halléban a horvát Ivo Karlović kiejtette a világranglistán 6. cseh Tomáš Berdychet, a francia színekben versenyző Kristina Mladenović pedig a női rangsor 3. helyén álló román Simona Halepet győzte le Birminghamben.

A horvát teniszező sikere rekordot is hozott, hiszen 45 ászt ütött a találkozón, amire korábban még soha nem volt példa háromjátszmás mérkőzésen. Karlović ezzel bejutott az elődöntőbe, ahol a Roger FedererFlorian Mayer mérkőzés győztesével találkozik, míg a másik ágon a Jerzy Janowiczot legyőző japán Nisikori Kej ellenfele a Gael MonfilsAndreas Seppi párharc továbbjutója lesz.

A másik rangos férfitornán, a Queen’s Club tornáján lapzártánk előtt Kevin Anderson és Gilles Simon vívta ki helyét a legjobb négy között, ők egymás ellen lépnek pályára az elődöntőben, míg a másik ágon a Viktor TroickiJohn Isner és az Andy MurrayGilles Müller mérkőzések győztesei találkoznak egymással.

A birminghami női tornán Ana Ivanović kiesése után Halep veresége a legnagyobb meglepetés, a 2. kiemelt román lányt szetthátrányból verte Mladenović, így Marrákes és Strasbourg után idei harmadik elődöntőjére készülhet. Ellenfele a négy között a cseh Karolína Plísková lesz, aki a spanyol Carla Suárez Navarrót győzte le két sima játszmában. A másik ágon a korábban a szerb Jelena Jankovićot is búcsúztató német Angelique Kerber a Sabine LisickiDaniela Hantuchová mérkőzés győztesével küzd majd meg.